PYD çetelerinden ENKS, PYDK ve  PDK-S bürolarına eş zamanlı saldırı

PYD çetelerinden ENKS, PYDK ve  PDK-S bürolarına eş zamanlı saldırı

PYD’nin muhaliflere dönük sindirme-teslim alma-kaçırtma siyasetinin bu kez hedefinde ENKS’nin Qamişlo ve PDK-S ve PYDK’nin Tirbespiye büroları vardı. Her iki büro PYD’nin değişik isimlerle faaliyet yürüten çeteleri tarafından ateşe verildi.

PYD çeteleri Qamişlo’da  PDK-S ve PYDK partilerinin yan yana olan bürolarına saldırdı ve parti binalarındaki Kürdistan bayraklarını indirerek yaktı. Tüm binayı yakmaya çalışan çeteler çevreden gelenlerin duruma müdahele etmesi ile olay yerinden kaçtı. Fakat yinede her iki büroda kullanılamaz duruma geldi.
Olayın bin benzedi de Tirbesipiye’de yaşandı.

Çeteler ENKS’nin Tirbespiye kentindeki bürosuna saldırdı. Önce Kürdistan bayraklarına saldıran çeteler daha sonra büroyu yakmaya çalıştı kalabalığın duruma müdahale etmesi sonucu ise olay yerinden kaçtı.
PYD’nin sözde asayiş güçleri iki şehirdeki eşzamanlı saldırıya karşı kayıtsız kaldı. Halk toplandığı halde saatler sonra sözde asayiş güçleri olay yerinden geçti. Olaya ilişkin bir soruşturma bile başlatmadı.

PKK’nin Rojava kolu olan PKK-Rojava gibi görünmeye yapılar ve PYD-TEWDEM gibi görüntüen yapılar tarafından kontrol edilen Rojava her geçen gün Kuzey Kore olmaya doğru ilerliyor. PKK ve PYD’ye biat etmeyen hiçbir yapı Rojava’da barınamıyor.

Diğer Haberler