Rojava: PYD milislerinin kaçırdığı gazeteciden 22 gündür haber alınamıyor

Rojava: PYD milislerinin kaçırdığı gazeteciden 22 gündür haber alınamıyor

Rojava’da gazeteci ve muhaliflerin karşılaştığı hak ihlalleri durmuyor. PYD’nin asayiş adı ile örgütlediği milisler son olarak bir gazeteciyi kaçırdı ve hala kendisinden haber alınamıyor.

Edinilen bilgiye göre, gazeteci Rakan Ahmed, 22 gün önce PYD militanları tarafından Rojava Kürdistanı’nın Derik bölgesine bağlı Girke Lek kasabasında bilinmeyen bir yere kaçırıldı ve nerede olduğu hala bilinmiyor.

Rojavalı insan hakları savunucuları Rakan Ahmed’in 22 gündür PDY tarafından kaçırıldığını, akıbetinin bilinmediğini ve PDY’nin Rojava Kürdistan’daki aktivist ve gazetecileri kaçırmaya son vermesi gerektiğini belirtiyor.

PKK’nin seksiyon örgütleri PYD ve TEWDEM gibi yapılarla idare edilen Rojava’da muhalifler için büyük bir baskı ortamı var. Siyasi partiler ve kişiler PKK’nin tektaraflı irade dayatmasına teslim olması isteniyor. Bu nedenle yaptıkları etkinlikler karanlık yapıları Ciwanen Şoreşger vb yapılar tarafından saldırıya uğruyor. İnsanlar kaçırılıp tehdit ediliyor. Rojava muhalifler için bir açık zindana dönmüş durumda.

Diğer Haberler