Ciwanen Şoreşger  Kobani’de üç çocuğu kaçırdı

Ciwanen Şoreşger  Kobani’de üç çocuğu kaçırdı

PKK merkezi ve gençlik hareketinin Rojava kolu olan Ciwanen Şoreşger adlı gurup savaşçı yapmak için çocuk kaçırmaya devam ediyor.  Çetevari faliyetleri ile tanınan Ciwane Şoreşger’in bu defa ki hedefi  Kobani’de Newroz ateşi yakmak için Müştenur dağına çıkan üç çocuk oldu.  Her üçü de 16 yaşından küçük olan çocukların akibeti ise hala bilinmiyor.

Edinilen bilgiye göre, Ciwanen Şoreşger adıl gurubun üyeleri Newroz ateşi yakma töreninde üç çocuğu araçlara bindirerek alanın dışına çıkarıyor. Kaçırılan üç çocuktan biri ise bir kız çocuğu.

Kaçırılan çocukların isimleri şöyle: Borîz köyü sakini Serhend RAŞAD Ali, Bîr Mehlê köyü sakini Rohilat Yehya Osman ve Kobani sakini Fatima İmad Ahmed. Kaçırılan çocukların tamamı 18 yaşın altındadır.

Ciwanen Şoreşger yönetiminin PKK’li kadrolarının büyük çoğunluğu Kuzey ve Doğu Kürdistanlı olanlar. Ayrıca Rojavalı üst düzey kadrolar dışında bir de yerel kadro tipinde gençler var. Bunların büyük çoğunluğu okul ve ailesini terk etmiş kişiler. Lümpen bir yapıya sahip bu gurup daha çok yönetimin resmi olmayan işlerinde kullanılıyor. Muhaliflere saldırma, savaşçı yapmak için çocuk kaçırma, insan tehdit etme, yakma vb işler yapıyorlar.

Suriye Demokratik Güçleri Komutanı Mezlum Kobanê’nin 2019 yılında Birleşmiş Milletlerin çocuklardan sorumlu temsilcisi Vercinya Gamba ile çocukları kendi kuvvetlerine dahil etmemesi ve içindeki çocukların serbest bırakılması yönünde bir anlaşma imzaladı fakat bu Rojava’daki çocukların hayatını değiştirmedi çünkü bu kez HSD veya YPG adına değil Ciwanen Şoreşger gibi taşeron yapılar tarafından çocuklar ailelerinden koparılıp silah altına alınıyor.

Diğer Haberler