Başkan Barzani’den Çarşema Sor bayram mesajı: Ezidiler, Kürdistan halkının düşmanlarının kendilerine dayattığı acıya son vermelidir

Başkan Barzani'den Çarşema Sor bayram mesajı: Ezidiler, Kürdistan halkının düşmanlarının kendilerine dayattığı acıya son vermelidir

Başkan Mesud Barzani, Ezidi Kürtlerin Çarşema Sor Bayramı’nın gelişi dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kürdistan  ve dünyadaki Ezidileri tebrik etti.

Başkan Barzani mesajında, “Ezidilerin yılbaşının (Çarşema Sor) gelişi Kürdistan  ve dünyadaki tüm Ezidi kardeşlerime en sıcak tebriklerimi sunuyor, mutluluklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ezidilerin Kürdistan halkının özgün ve önemli bir parçası olduğunu belirten Barzani, “Mutluluğu, başarıyı, acıyı hep birlikte paylaşıyoruz. Ezidi kardeşlerimiz özgürce evlerine dönmeli ve Kürdistan halkının düşmanlarının kendilerine dayattığı acıya son verilmelidir.” dedi.

Kürdistan’ın bir arada yaşamın ülkesi olduğunu kaydeden Başkan Barzani, “Bu zengin kültür korunmalı. Bayramınızı ve günlerinizi huzur ve mutluluk içinde geçmesini diliyorum.” ifadesini kullandı.

Diğer Haberler