Başkan Barzani’den Balisan ve Xoşnaweti vadisi katilamı yıl dönümünde açıklama

Başkan Barzani'den Balisan ve Xoşnaweti vadisi katilamı yıl dönümünde açıklama

Balîsan, Şêx Wesanan ve Xoşnawetî Vadisine kimyasal saldırının 37’inci yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Mesud Barzani, ” Kürdistan halkının iradesi her türlü silahtan, soykırım suçundan daha güçlüdür” dedi.

Irak’ta Baas rejimi, 16 Nisan 1987’de Erbil’in Balîsan, Şêx Wesanan köyleri ile Xoşnawetî Vadisini kimyasal silahlarla bombaladı. Saldırıda 200 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırı nedeniyle çevreye yayılan zehirli gazlardan etkilenenler çeşitli hastalıklara yakalandı.

Balîsan, Şêx Wesanan köyleri ile Xoşnawetî Vadisini kimyasal saldırı, Saddam Hüseyin liderliğindeki Baas rejiminin Kürdistan halkına karşı uyguladığı insanlık suçu halkasının bir parçasıydı.

Bu vesile ile X hesabından bir mesaj yayımlayan Başkan Mesud Barzani de Kürdistan şehitlerini andı.

Barzani mesajında, “Kürdistan halkının iradesi her türlü silahtan, soykırım suçundan daha güçlüdür.  Eski Irak rejiminin Balîsan, Şêx Wasanan ve Xoşanawetî Vadisine düzenlediği kimyasal saldırının 37. yıl dönümünde, tüm Kürdistan şehitlerinin aziz ruhlarına binlerce selam olsun” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler