Iraklı  Sünni Siyasetçi Duleymi: Iraklı siyesetçilerin bir kısmı teslim olmadığı için KDP ve Erbil’den nefret ediyor 

Iraklı  Sünni Siyasetçi Duleymi: Iraklı siyesetçilerin bir kısmı teslim olmadığı için KDP ve Erbil'den nefret ediyor 

Ünlü Iraklı siyasetçi, KDP ve Erbil’in hiçbir şekilde teslim olmayacağını düşündüğünü söyledi. Dileymi “Başkan Barzani öncülüğündeki bir halk teslim olmaz” dedi.

Irak’taki tanınmış siyasetçi ve Sünnilerin önemli isimlerinden olan Mustafa Duleymi:  “Kürdistan’ın  haklarının korunmasına esas alan bu siyasi miras, çok eskidir ve atalarından devr almışladır, bunun için Barzani siyaset geleneği teslim olmayı kabul etmiyor” dedi.

Kürdistan Bölgesindeki bir internet sitesine konuşan Dilemi, “Federal Mahkemenin bazı partilerin baskısıyla KDP ve Kürdistan Bölgesi aleyhine bir dizi karar verdiğini görüldü.Bu mahkemelerin Kürdistan Bölgesi’ne baskı yapmak istediği zaten biliniyordu. KDP’nin de bu ezme siyasetine karşı seçime katılmama kararı meşru, anayasal bir hak ayrıca ahlaki bir tutumdur. Çünkü şu anda iktidarda olanların hepsi anayasaya uygun çalışma sözü vermişler ama anayasaya aykırı çalışıyorlar. Onların bu tutumlarının Irak’ın Güney’deki Şii halk da fark ediyor ve rahatsızlığını da ortaya koyuyor.

Duleymi konuşmasında Iraklı tarafların neden böyle yaptığına ilişkin ise şunları söyledi: “Nettir ki Iraklı bu lider ve partinin Kürdistan Bölgesi’ne, Erbil’e dönük öfkesi ve nefreti var çünkü  KDP ve Erbil dış ülkelere boyun eğmedi ve teslim olmadı. Bu nedenle de ondan nefret ediyorlar.”

Duleymi konuşmasında ayrıca Başkan Barzani’nin pozisyonuna da değinerek, “Başkan Barzani’nin pozisyonlarına her zaman çok değer veriyorum, onun pozisyonları her zaman Kürdistan Bölgesi’nin ve halkın iyiliği ve bekası içindir ve kendisi tüm Irak halkına karşı büyük bir tavır sergiliyor ve tüm halklarla ilgileniyor” dedi.

Dilemi, konuşmasında ayrıca “IŞİD’in gelişi sırasında Sünnilerin tahliyesi konusunda Erbil’in gösterdiği onurlu ve dayanışmacı tutumu asla unutmayacaklarını, özellikle de Başkan Barzani’nin en zor günde gösterdiği tutumun hala halkın gönlünde yer ettiğin sözlerine ekledi.

Diğer Haberler