PKK’nin sosyal medya zorbalığı: Platforma Ciwanên Serbıxwe sorumlusu tehdit edildi

PKK’nin sosyal medya zorbalığı: Platforma Ciwanên Serbıxwe sorumlusu tehdit edildi

Son bir yıl içinde küçük adımlarla da olsa Kuzey Kürdistan’da takdir edilen adımlar atan Bağımsız Gençler Topluluğu- Platforma Ciwanên Serbıxwe kurucularından ve sözcüsü Ferid Azad’da sosyal medyada tehdit edildi.

PKK’nin sosyal medyadaki kadroları PKK yapıları dışında yer alan, PKK’yi eleştiren veya herhangi biçimde farklı görüş gösteren herkesi tehdit etmeye, hedef göstermeye ve mit gibi yansıtmaya çalışıyor. Tüm yazar, çizer, sanatçı ve normal sosyal medya hesabı kullanan herkesi PKK’nin bu sosyal medya zorbalığının hedefi oluyor.  Bu kez hedef ise Ferid Azad oldu.
Uzun yıllardır PKK’nin propagandacısı olarak bilinen Rojhat adlı adres ve benzer bazı hesaplar Ferid Azad’ın fotoğrafını kullanarak hedef gösterdi ve Ferid Azad’ın MİT üyesi olduğunu söyleyerek tehdit etti.

5 Kasım 2023 yılında bir gurup olarak hep Kürtçe kullanma yemini eden, bu yıl da Newroz’da Ahmedi Xani Newroz’una katılımı organize eden Platforma Ciwanen Serbıxwe adlı yapı küçük ama kararlı ve önemli adımlar attıktan sonra dikkat çekti.
Kürt dilini,  Kürdistaniliği öne çıkaran gurubun sözcüsünün bu biçimde hedef alınması PKK’nin genel olarak farklılıklara yaklaşımı tek tipçiliğinin tipik bir örneğidir.

Diğer Haberler