Siyasi gözlemci: YNK Kürdistan düşmanlarının elindeki bir sopaya döndü, Kürdistan karşıtı kararları meşrulaştırıyor

Siyasi gözlemci: YNK Kürdistan düşmanlarının elindeki bir sopaya döndü, Kürdistan karşıtı kararları meşrulaştırıyor

YNK’nin Irak’taki Şii Kürt karşıtı hareketle olan ilişkileri ve Kürdistan statüsüne dönük saldırıları meşrulaştıran tutumu Kürt aydın ve siyasi gözlemcilerin tepkisini çekiyor.

Siyasi bir aktivist, KYB’nin Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne (KBY) karşı Federal Mahkeme’nin sözcüsü haline geldiğini ve mahkemenin kararlarını meşrulaştırmak için emir eri gibi davrandığını yorumunu yaptı.

Çemçemal’deki siyasi aktivist Hüseyin Enver, Federal Mahkeme’nin Kürdistan Bölgesel Hükümeti’ne karşı aldığı anayasaya aykırı kararları hakkında medyaya konuştu ve şunları söyledi: “Federal Mahkeme’nin Kürdistan Bölgesel Hükümeti ve onun meşru varlığına karşı verdiği anayasaya aykırı kararlar Tahran’da belirlenmiş  siyasi bir gündemle ilgilidir.”

Enwer ayrıca “Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne yönelik bu düşmanca politika, Kürdistan Bölgesi’nin yapısını bozma ve zayıflatma yönünde geçmişte yapılan girişimlerin bir uzantısıdır.” Dedi.

Enwar mahkemenin amacı hakkında ise şu tespitleri yaptı: “Federal Mahkeme,  Saddam döneminin Sawra Mahkemesi’nin yerini almış ve Kürt halkının anayasal haklarını ihlal edecek  kararlar almaktadır.  Bu mahkeme, geçmiştiğimiz bir iki yıl içinde a Kürdistan Bölgesi’ne karşı 11 davayı karara bağlamıştır. Kürdistan çalışanlarını maaşa muhtaç edecek, izzeti nefislerine zarar verecek adımlar atarak bir çeşit psikolojik savaş vermektedir, mahkeme”

“Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (KBY) Federal Mahkeme kararlarına karşı açıklama yapması ve kararları ret etmesi en meşru ve onurlu tutumdur.  Fakat tuhaf bir biçimde birkaç dakika sonra YNK sanki Federal Mahkeme sözcüsü gibi yanıt veriyor. Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin i (YNK)  en ufak bir ulusal ruhu kalmamıştır. Hala Kürt ve Kürdistan ruhu taşıyan üye ve destekçileri YNK’nin bu gidişatına dur demelidir.

Diğer Haberler