Rojava: Ciwanen Şoreşger 14 yaşındaki çocuğu kaçırdı

Rojava: Ciwanen Şoreşger 14 yaşındaki çocuğu kaçırdı

Ciwanen Şoreşger adlı çete yapılanması bu kez 14 yaşındaki Süleyman’ı kaçırdı.

PKK’nin gençlik yapılanmasının Rojava kolu olan Ciwanen Şoreşger adlı yapılanma Rojava şehirlerinde silah altına almak için çocuk kaçırmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Halep’in Şeyh Maksud mahallesinden 14 yaşındaki bir çocuğu daha  kaçırdılar. Edinilen bilgiye göre PKK çeteleri, Halep’in Şeyh Maksud Mahallesi’nde 14 yaşındaki Süleyman Ali Ali adlı çocuğu kaçırarak, nerede olduğu henüz bilinmeyen bir yere götürdü.

Kaçırılan Süleyman Ali Ali adlı çocuk, Rojava Kürdistanı’nın Efrîn kentinin Mabata ilçesine bağlı Qentera köyünden. Türkiye’nin Efrin işgali sonrası Halepe yerleşmiş. Yoksul bir ailenin çocuğu olan Süleyman için ailesinin yaptığı tüm aramalara da cevap verilmedi.

Suriye Demokratik Güçleri komutanı Mezlum Kobanê’nin 2019 yılında Birleşmiş Milletler’in çocuklardan sorumlu temsilcisi Vercinya Gamba ile çocukları kendi kuvvetlerine dahil etmemesi ve içindeki çocukların serbest bırakılması yönünde bir anlaşma imzaladığı biliniyor. Fakat bu anlaşma sadece kağıt üzerinde kaldı ve hala çocuklar kaçırılıyor.

Diğer Haberler