Iraklı Şii Koordinasyon Çerçevesi, KDP’nin Bağdat’tan çekilme olasılığı Bağdat’ın çıkarlarına uymuyor

Iraklı Şii Koordinasyon Çerçevesi, KDP'nin Bağdat'tan çekilme olasılığı Bağdat'ın çıkarlarına uymuyor

Koordinasyon Çerçevesi’ndeki taraflar, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Bağdat’tan çekilme olasılığını iyi bir karar olarak görmediğini, hükümetten çekilmenin mevcut Irak Hükümetinin çıkarına olmadığını vurguladı.

Ulusal Hikmet Akımı Üyesi Rahim Abudi, anayasa temelinde sorunların çözülebileceğini vurgulayarak, aksi takdirde Erbil ile Bağdat arasındaki anlaşmazlığın derinleşeceği uyarısında bulundu.

“Sorunları anayasa çerçevesinde çözmek ve anlaşmazlıkları azaltma konusunda doğru yoldayız.” diyen Rahim Abudi, “Sorunlardan biri de Kürdistan Bölgesi’nin mali sorunlarını çözebilecek petrol ve gaz yasasıdır.” ifadesini kullandı.

Şii Koordinasyon Çerçevesi’ndeki taraflar, KDP’nin Bağdat’tan çekilme olasılığını iyi bir adım olarak görmüyorlar. Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözülmesini ve bu anlaşmazlıklarının son bulmasını temenni ediyorlar.

Fetih Koalisyonu parlamenterlerinden Muhammed Beldawi de Koordinasyon Çerçevesi’nin siyasi istikrarı korumak istediğini belirterek, “Hükümetin kurulmasının üzerinden 1,5 yıl geçmiş. Şu anda siyasi istikrar var, dolayısıyla hükümetin çalışmalarına devam edebilmesi için Koordinasyon Çerçevesi, Devlet Yönetimi partilerin birliğini korumaya çalışıyor.” dedi.

Federal Mahkemenin Kürdistan Bölgesi aleyhine verdiği kararlar, Irak’taki siyasi süreçte sorunlar yarattı. KDP’den bir heyetin yakın gelecekte Bağdat’ı ziyaret ederek devlet yönetiminden son sözü alması ve ardından hükümette kalma veya hükümetten çekilme konusunda nihai kararı vermesi planlanıyor.

Diğer Haberler