Kürdistan islami Hareketi: PDK ve diğer siyasi tarafların uzlaşması olmadan yapılacak bir seçim ancak zarar verir

Kürdistan islami Hareketi: PDK ve diğer siyasi tarafların uzlaşması olmadan yapılacak bir seçim ancak zarar verir

Kürdistan İslami Hareketi Siyasi Komitesi, Kürdistan parlamento seçimlerine ilişkin açıklama yaparak, “Siyasi partiler ve KDP’nin mutabakatı olmadan başarılı bir seçim yapılamaz” dedi.

23.03.2024, Kürdistan İslami Hareketi Siyasi Bürosu tarafından Kürdistan Parlamento seçimleriyle ilgili bir açıklama yayınladı, açıklamadan şu ifadeler yer verildi: “Irak, parlamento seçimleri sonrasında birçok büyük krizle karşı karşıya olduğunu gördük,  şu anda iktidardaki gurup  bu krizden memnun değildi ve Irak’ın siyasi uzlaşı ile yönetilmesi gerektiğini söylediler  ancak şimdi işi şiddete dayandırdılar. Şimdi aynı azınlık siyasi uzlaşıyı terk ederek hukuktan ve federal mahkemeden bahsediyor.”

Açıklama da ayrıca “Federal Mahkeme’nin son kararlarının siyasallaştırıldığına inanıyoruz ve Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm siyasi partileri, Kürt halkının genel menfaati için sorunları süreç öncesinde çözmeye çağırıyoruz. Acil siyasi ve seçim toplantısı yapılmalıdır.”

Ayrıca Kürdistan İslami Hareketi açıklamasının devamında ise “Başta KDP olmak üzere Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partilerin anlaşması  olmadan başarılı bir seçim olamayacağını,  uzlaşma olmadan seçimin yapılmaması yapılmasından daha iyidir. Çünkü böyle bir seçim ancak sorun yaratır” dendi

Diğer Haberler