Bafil Talabani’nin Haşdi Şabi milislerinin Hewler’e yaptığı saldırılara onay verdiği ortaya çıktı

Bafil Talabani’nin Haşdi Şabi milislerinin Hewler’e yaptığı saldırılara onay verdiği ortaya çıktı

Iraklı milislerin Hewler havalimanı ve diğer yerlere SiHA’larla yaptığı saldırılar Kürdistan bölgesi için büyük bir tehlikele oluşturuyor. Kürdistan’ın güvenlik ve ekonomik istikrarını hedef alan bu saldırılara YNK’nin onay verdiği yönünde bilgiler geliyor.

Iraklı milislerin sosyal medyadaki en önemli ismi konuya dönük bir açıklama yayınlayarak “Bafil Talabani, Hewler’e dönük saldırılara onay verdiğini” iddia etti.

Wezir Iraki isimli İran yanlısı, Şii milislerin sözcüsü olan hesap Irak’taki en güvenilir bilgi veren hesaplardan biri olarak biliniyor. Irak’taki görüşmeler, siyasi olaylar vb konularda şu ana değin onlarca haber yapmış, önemli kaynakları olan hesap 22 Mart günü yayınladığı açıklamada Kays Hazali ve Bafil Talabani’nin görüşmeleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Wezir Iraki yayınladığı bir postta Bafil Talabani’nin Şii milis grubu Esaib-i Ehli Hak lideri Kays el Hazali ile yaptığı bir görüşmede “Şii milislerin Hewler’e yaptığı saldırılara olumsuz bakmadıklarını, bu konuda herhangi bir itirazları olmadığını, bunun Erbil’i Irak çizgisine getireceğine inandığını iyi bir uyarı ve iyi bir intikam olduğunu” söylediği vurgulandı.
Wezir Iraki’nin verdiği bilgilere göre Kays Hazali Bafil Talabani’nin bu sözlerine karşı yüksek sesle gülmüş ve “bu sözleri iyi bir alemet olarak” gördüğünü söylemiş.

Esayip Ehli Hak gurubunun lideri olan Kays Hazali Kürdistan Bölgesine düşmanlığı ile tanınan bir isim. Hewler saldırılarını yapan gurupların gizli lideri olarak biliyor. Özellikle de son üç yıldır hem PKK hem de YNK ile iyi ilişkileri var. 27 Eylül 2023 tarihinde yapılan ve tüm muhaliflerin tasfiye edildiği YNK 5. Kongresinde salona Bafil Talabini ile el ele tutuşarak girmişti.

Diğer Haberler