Basra: Haşdi Şabi yanlısı Dekan’ın öğrencilere cinsel tacizi halkın gündeminde

Basra: Haşdi Şabi yanlısı Dekan’ın öğrencilere cinsel tacizi halkın gündeminde

Irak Basra ünversitesi dekanının seks skandalı ile çalkalanıyor. Öğrencilere cinsel ilişki teklif etmek için odasına çağıran ve kabul etmeyenlere taciz ve tecavüzde bulunup görüntüleri kaydeden dekanın Haşdi Şabi güçlerinde Asayip Ehli Hak gurubunun adamı olduğu ve onlar tarafından bu göreve getirildiği tespit edildi. Iraklılar bu durumun  Haşdi Şabi’nin hayatı nasıl yozlaştırdığını ortaya koyduğunu söylüyor.

Basra Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı İmad Sha’an Şawi’nin  ofisinde kız öğrencilere tecavüz ettiği fotoğraf ve videoların ortaya çıkmasının ardından güdeme geldi ve halkın yoğun tepkisi sonrası dekan tutuklandı.

Raporlara göre bu, Şawi’nin ilk olayı değil üniversitede daha önce birkaç kız öğrenciye tecavüz ettiği tespit edildi. Bazı yerel kaynaklar Shawi’nin ilişki teklif etti kızların sayısının 30’a yaklaştığını söylüyor.

Medyada çıkan haberlere göre Shawi fotoğrafları ve görüntüleri odasına yerleştirdiği gizli bir kamera ile kendisi çekti. Daha sonra bu fotoğrafları kızlara karşı kullanıyor ve tüm istediklerini yaptırmak istiyordu. Cesaretli bir Öğrenci, yüzünü kapatarak fotoğrafları sosyal ağlarda yayınladı. Basra’da infiale yol açan olay sonrası dekanın aslında bu mevkiyi hak edecek bir durumunun olmadığı belirtildi. Yerel basına göre Şawi’nin  tek yeteneği  Kays Hazali’nin “Asayip Ehli Hak” adlı Şii milis gurubuna yakın olması ve üniversitede onları temsil etmesi.

Sosyal medya kullanıcısı Kürtler olaydan sonra “Kürdistan’ı bağlamak istekleri Irak ve Haşdi Şabi’nin durumunu görüyorsunuz” yorumu yaptı.

Diğer Haberler