CNK’den LGBT’lilerin girip Kürdistan Bayraklarının giremediği Amed Newroz’u hakkında açıklama

CNK’den LGBT’lilerin girip Kürdistan Bayraklarının giremediği Amed Newroz’u hakkında açıklama

CNK’li bir gurup dün Amed Newroz alanında Kürdistan bayrağı ve Qazi Muhammed gibi sembollere giriş yaptıktan sonra bir gurup PKK’li gencin saldırısına uğramıştı. LGBT ve Türk Sol bayraklarının ve guruplarının elini kolunu sallayarak gezdiği DEM Parti Newroz alanları Kürdistan sembollerine kapatıldı. Kürtlerin büyük tepki gösterdiği saldırılar PKK’nin DEM Parti adı ile Kuzey Kürdistan’da uygulamaya koyduğu bir zihniyetin ürünüydü. CNK bu gün bir açıklama yayınlayarak yapılan saldırıların ardındaki gerçeklere dikkat çekti.

Açıklamanın tamamı şu şekildi:

KÜRDİSTAN KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA

Aziz Kürdistanlılar bilindiği üzere her yıl olduğu gibi bu yılda Kürtlerin bayramı olan Newroz kutlamalarına, ulusal birliğin de sembolü olan Ala Rengin ile katıldık. Bu zemin üzerine Kürdistani değerlerimiz olan Kürt liderlerin resimleri ve CNK logosunun olduğu flamalarla 19 Mart’ta Batman, 20 Mart’ta Tatvan Newrozlarına katılım sağladık.2 arkadaşımız Tatvan’da taşıdıkları bayraklardan dolayı polis tarafından gözaltına alınıp bayraklara el konularak serbest bırakılmıştır.

21 mart ‘ta final Newroz’u diye adlandırılan Amed Newroz’una da arkadaşlarımız el konulmaması için vücutlarına sararak Newroz alanına soktukları bayraklarla katılım sağladık.  Alanda, arkadaşlarımız ve Ala Rengin, daha önceden organize oldukları belli olan bir grup tarafından saldırıya uğramıştır.

Aziz Kürdistanlılar bu bazı şaibeli-karanlık sosyal medya hesaplarıda  “Kürt siyasi Hareketi karşıtı bir yapı olarak bilinen CNK’li gruba Newroz’da Yurtsever Gençler müdahale etti “, diye yapılan dezenformasyona karşı bu açıklamayı yapıyoruz.  CNK için Kürt siyasi hareketi karşıtı diyen yazan ey gafiller sizde bilirsiniz ki CNK hiçbir Kürt siyasi hareketine düşmanlık temelinde siyaset yapmamakla birlikte hiçbir partinin, örgütü, oluşumun kuyrukçusu da değildir. Kuruluşumuz olan 2014 yılından şu ana kadar yaptığımız tüm eylem etkinlik basın açıklamaları da Sömürgeci tek bir uzlaşıcı cümle yoktur. Bizler işgalcilere karşı uzlaşmaz bir mücadeleyi yürütürken, Kürdistan’da ulusalbirliği önemseyen ve Kürtler arası çatışmayı kendisine haram kılmış yurtseverleriz. Kürdistan’ın bağımsızlık mücadelesine yararına gördüğü her işe hangi Kürt siyasi hareketi tarafından yapıldığına bakılmaksızın destek sunabiliyorsa destek sunar sunamıyorsa da her zaman takdir eder.  “CNK’li gruba Newroz’da Yurtsever Gençler müdahale etti “tam bir dezenfarmasyondur. Saldıranlar “yurtsever’ iseler Ala Rengine niye düşmandırlar. Yurtseverliğin ölçütü yurdun değerlerine sahip çıkmaktır. Karanlık birçok medya hesaplarının da paylaştığı ve onlardan alarak şu an bu açıklama ile paylaştığımız videoda görüldüğü gibi sayıları bizden çok olmalarına rağmen, arkadaşlarımıza karşı fiziki saldırılarına karşı aynı şekilde karşılık verilmiştir.

Alanda bulunan Kürdistanlıların araya girmesiyle saldırı durmuş ve arkadaşlarımız saat 16:00’ya kadar alanda kalmıştır

Yine bu karanlık sosyal medya hesapları “Yurtsever Gençler: “CNK’nin kontra yöntemle ifşa ettiği yurtsever insanla alakamız yoktur.” diye açıklama yapıyorlar. Yurtsever insan dedikleri şahış kargaşa sırasında arkadaşımıza ve bayrağımıza saldırırken kontra olmuyor da Kürdistan kamuoyunda teşhir etmek mi kontralık oluyor?

Bizler Hiçbir Kürt siyasi hareketinin değerlerine ve sembollerine karşı bir tutum içine girmedik bizlerin de değerler ve sembollerimize karşı yapılacak hiçbir saldırıya sessiz kalmadık, kalmayacağız.

Bu yapılan alçakça saldırıya karşı tutum sergilemeyen kürt siyasi hareketlerinin de bundan sonra söyleyecekleri her “ulusal birlik” söyleminin kendileri için sadece kullanışlı, bir kürt halkını duygusal sömürme aparatı olarak gördükleri açığa çıkmış olacaktır.

Kürdistan’da ortak yaşamın örülmesinden bizim bugüne kadar anladığımız, bir gün işgal sonlanınca, Kürtlerin ve Kürdistanlıların burada birlikte yaşayacağı ve o günü bilerek bugünden geleceği örmektir

Yıllardır meydanlarda haykırdığımız yaşasın Kürt halkının kardeşliği (bijî biratiya gelê kurd) bir sloganımız vardır. Türkün kardeşliğini Kürdün kardeşliğine değiştirecek her zihniyet her şahıs sorunludur.  Her Kürt bireyi tarafından dışlanmalıdır.

Diğer Haberler