PYD belediyesi muhaliflerin Newroz kutlama alanına hafriyat yığdı, Kürt hukukçu isyan etti: Kürt olan her şeye nefretinizin nedeni ne?

PYD Asayişi muhaliflerin Newroz kutlama alanına hafriyat yığdı Kürt hukukçu isyan etti: Kürt olan her şeye nefretinizin nedeni ne? Tirbesipi, Rojava PDKS

PYD ve ona bağlı yapıların Rojava’da Muhaliflere dönük sindirme çalışmaları devam ediyor. Bu kez de halkın Newroz kutlamasını engellemek için çalışma yürütüyor.

PYD Rojava’nın tüm şehirlerinde kendisi Newroz etkinlikleri düzenliyor. Sadece Öcalan’ın resimlerinin olduğu, kendi sloganlarının atıldığı etkinliğe muhalif çevreleri de zorlamak için pek çok yol deniyor. Bunlardan biri de Tirbespiye’de yaşandı.
Tirbespiye’de muhalif çevrelerin Newroz kutlama alına sözde belediye tarafından harfiyat yığıldı. İçinde PDK-S’nin de olduğu pek çok siyasi çevrenin Derik ve Tirbespiye’de beraber organize ettiği ve geleneksel olarak da halkın bir araya geldiği meydana dün itibari ile PYD’ye bağlı belediye tarafından hafriyat yığılmaya başlandı. Derejik köyü çevresinde yer alan alan yıllardır halkın Newroz için bir araya geldiği bir büyük bir meydan. Ayrıca halk bahar ayında buraya pikniğe de çıkıyor.

PKK’nin Rojava’daki yönetimi olan yapı kendisi dışındaki Newroz çalışmalarını engellemek için uzun yıllardır çaba harcıyor. Böylelikle halkı kendisinin Öcalan merkezli Newroz’una katılmaya mecbur bırakıyor. Tüm dünyaya eşsiz demokrasi sistemi olarak sunulan PKK demokrasisinin gerçeği ise işte burada ortaya çıkıyor. Halkın kendi Newroz’unu kutlamasına bile izin verilmiyor. Yıldırmak ve teslim almak için her türlü ince savaş yöntemi kullanılıyor.

Kürt yazar ve hukukçu Hüseyin Çelebi bu duruma tepki gösterdi.  Çelebi Facebook sayfasında konuya ilişkin görüntüler yayınladı ve “PKK, Kürt varlığını ortadan kaldırmaya yönelik bölgesel projenin öncüsüdür. Bir avuç dolar karşılığında görevini mükemmel bir şekilde yerine getiriyor. Ben, PKK’nin Kürdi olan her şeye duyduğu “kudurmuş, patolojik nefretin” sırrını merak ediyorum” dedi.

Çelebi: “PKK’ye bağlı Tirbespi’deki belediye toz ve taşlari taş ocaklarından alıp kutlama alanına boşaltıyor tek amaci rejek köyü civarında ki Newroz’u engellemek. Rojavalı Kürtlerin kutlamayı burada yapmasını engellemek için bölgeye giden yola toz ve taş yığınları da boşaltılıyor.” dedi.

Çelebi konuşmasının sonunda: Anlaşılamaz olan şey PKK’nin Kürdi olan her şeye karşı saldırgan nefretidir. Kürdi bir sinek bile PKK’nin patalojik nefretinin kurbanı oluyor” dedi.

 

Diğer Haberler