Rojava: Ciwanen Şoreşger çeteleri 14 yaşındaki çocuğu okul yolunda kaçırdı

Rojava: Ciwanen Şoreşger çeteleri 14 yaşındaki çocuğu okul yolunda kaçırdı

“PKK”ya bağlı “Devrimci Gençlik-Ciwanen Şoreşger  üyeleri Rojava’da çocuk kaçırmaya devam ediyor. Bu kez Minbiç’te bir çocuk kaçırıldı.

DarkaMazi’nin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre  Ciwanen Şorgşer üyeleri 6 Mart günü Aye Mihemmed Yehya adlı çocuğu kaçırdı.

Kaynaklar küçük Ale’nin okula giderken yol üstünde kaçırıldığını belirtiyor. 2010 doğumlu olan Ale Mihemmed Minbiç’in Al-Tatbiqat okulunda öğrenciydi. Yoksulluk içinde yaşayan ailesi başarılı bir öğrenci olan kızlarını okutmak için tüm imkanlarını seferber ettiklerini, kızlarını geri istediklerini belirtiyorlar. Fakat maalesef ki şu ana değin çok az aile çocukları hakkında bilgi almış veya geri ala bilmiştir.

PKK manipüle ettiği, reşit olmayan çocukları ailelerinin bilgisi dışında kaçırarak kendi savaşçı ihtiyacını karşılıyor. Rojava ise şu anda bu  ihtiyacın karşılandığı temel merkez durumunda. Bu nedenle çocuklar geri dönmek isteyince çoğrafi olarak firar etmelerini önlemek için daha uzak olduğu için Kürdistan Bölgesi sınırları içinde ki PKK’nin  yeni savaşçı kamplarına gönderiliyor.

Diğer Haberler