Kürdistan Özgürlük Ordusu Tugayları (TAK) 8 Mart vesilesi ile bir mesaj yayınladı: 50 milyonluk devletsiz halkın çocukları kendi mücadelelerini kadın mücadelesi ile birleştirdi

Kürdistan Özgürlük Ordusu Tugayları (TAK) 8 Mart vesilesi ile bir mesaj yayınladı: 50 milyonluk devletsiz halkın çocukları kendi mücadelelerini kadın mücadelesi ile birleştirdi

Kürdistan Özgürlük Ordusu Tugay Komutanlığı (TAK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi  ile bir mesaj yayınladı.  Mesajda “ 8 Mart vesilesi , ulusal kurtuluş mücadelemizi ve toplumsal cinsiyet eşitliği için paralel mücadele yürütme sözümüzü yeniliyoruz” dendi.
PAK (Partiy Azadaya Kurdistan) adlı Doğu Kürdistanlı partinin askeri yapısı TAK’ın mesajında Doğu Kürdistan halkına mücadele çağrısı da yapıldı. içinde önemli sayıda kadının da yer aldığı TAK adlı yapılanma bir çok kez İran tarafından hedef alınmış ve taraftarları da katledilmişti.

Kendini Kürdistan Ulusal Ordusu olarak görenen TAK’ın mesajında “ 50 milyonluk devletsiz bir halkın çocuklarının Türk, Arap ve Fars ulus devletlerinin egemenliklerine ve sömürüsüne karşı çıkış mücadelesi içinde Kürdistan bağımsızlığı ve özgürlüğü ile kadınların özgürlüğünü birleştirmiştir” dendi.

TAK, disiplinli bir ordu olarak, Kürt kadınlarının içinde bulunduğu durumun, hak ve özgürlüklerine engel olan tüm baskı ve adaletsizliklerin temel sebebinin, işgalcilerin milletimiz ve ülkemiz üzerindeki egemenliği ve gücü olduğunu ısrarla belirtiyoruz.

Bu vesileyle Kürdistan Özgürlük Savaşçıları (TAK), işgalci İran devletinin Kürdistan üzerindeki egemenliğine son vermek için Makü’dan Yasuj ve Horasan’a kadar işgal  altındaki Doğu Kürdistan’ın tüm kadın ve kızlarını saflarına katılmaya çağırıyor. Doğuda kadının rolü ve onurunun tartışıldığı forum, Kürdistan’ın kurtuluşu ve bağımsızlığı için mücadele ediyor, eşitliği sağlıyor ve ülkemizdeki kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı, tehdidi ve baskıyı reddediyoruz.

Bu günde, Kürdistan tarihi boyunca işgalcilere karşı mücadelede ve ulusal kimliğimizi korumada önemli rol oynayan tüm kadınları saygıyla anıyoruz.  Peşmerge savaş alanında ve Kürdistan işgalcilerine karşı mücadelede bu hedefler uğruna canını veren Mücadelemizin şehitleri Nigar Hüseyni, Seba Sadıki ( Yesna), Zara Hulami ( Evin), Seher Hafari ( Beritan Kirmanç)  başta olmak üzere tüm şehitlerimiz anıyor anıları önünde saygı ile eğiliyoruz. Ayrıca TAK’ın üyesi olan  Kürdistan Ulusal Ordusu üyesi olan ve savaş meydanlarında görev alan, genelde Kürdistan’a, özelde ise Doğu Kürdistan’a gurur ve şan kazandıran kahraman kadın ve kızları da saygı ile selamlıyoruz.

Kürdistan Özgürlük Ordusu Tugay Komutanlığı TAK

Diğer Haberler