Başkan Barzani Raperin’in yıl dönümünde bir mesaj yayınladı: Raperin’in kazanımları ve  değerleri her koşul altında korunmalı

Başkan Barzani Raperin’in yıl dönümünde bir mesaj yayınladı: Raperin’in kazanımları ve  değerleri her koşul altında korunmalı

Başkan Mesud Barzani, Raperin’in yıl dönümünde bir mesaj yayınlaydı. Mesajda şunları  söyledi: “Ayaklanmanın kazanımları, hedefleri ve değerleri her zaman her şeyin üstünde olmalı, korunmalı, güçlendirilmeli ve  hiçbir koşulda ve unutulmamalı ve çarpıtılmamalıdır.

Bu gün Güney Kürdistan’da halkın ve peşmergelerin omuz omuza başlattığı Raperin’in 33’üncü yıl dönümü. Raperin’in öncü kişiliklerinin başında da Başkan Barzani geliyordu. Hem öncesi hazırlıklar hem de an an içinde peşmergelerle omuz omuza olan başkan Barzani bir mesaj yayınladı.  Mesajda “ Kürdistan bu büyük halkının ayaklanmasının 33. yıl dönümünde şehit ailelerini, kahraman Peşmergeleri, tüm yurtseverleri, özgürlük savaşçılarını ve tüm halkı tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Barzani  açıklamasında şunları söyledi: “Ayaklanma, onlarca yıllık Kürt mücadelenin devamıydı, Kürt halkının ve mücadele eden güçlerin ve direnişinin, emeğinin, kanının ürünüdür. Halkımızın hayatında yeni bir başlangıç olmuş ​​ve yeni bir umudun kapısını açmıştır. Raperin Kürt halkının iradesini gasp etmek isteyen sömürgecilere karşı verilen bir özgür yaşam iradesinin beyandır.

Açıklamanın devamında ise “Kürdistan halkının ayaklanmasının kazanımları, Kürt halkının ve gelecek nesillerin malıdır. Kürt halkının ayaklanmasının başarılarının, hedeflerinin ve değerlerinin yüksek kalması, korunması ve güçlenmesi gerektiğini vurguluyoruz. Raperin şehitlerinin ve tüm Kürdistan şehitlerinin ruhlarına selam olsun” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler