Rojava: Ciwanen Şoreşger tarafından oğlu kaçırılan baba, protesto için kendini yaktı

Rojava: Ciwanen Şoreşger tarafından oğlu kaçırılan baba, protesto için kendini yaktı

Küçük oğlunun Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençlik) adlı gurup tarafından kaçırılan baba protesto için bedenini ateşe verdi.

Rojava’da bağımsız yayın yapan medyada geçen habere göre Rojava’da yürüttüğü çete faliyetleri ile tanınan Ciwanen Şoreşger adlı yapının kaçırdığı çocuğun babası kendini yaktı. 9 Şubat günü Derik’e bağlı Banukiye köyünden kaçırılan 16 yaşındaki Ehmed   Hebeş’in ailesi çocuğunun akibetini öğrenmek için o tarihten bu yan PKK’nin Rojava’daki yapıları HSD ve PYD gibi tüm kurumları gezdi. Fakat onlara çocukları hakkında bilgi sahibi olmadıkları bildirildi.

Akibeti bilinmeyen Ehmed’in babası Fisan Habeş oğlunu günlerce aradıktan ve tüm ısrarlarından sonra kendisine oğluna ait bir fotoğraf verdi. PKK’nin Rojava’daki kurumlarının verdiği fotoğrafta Ehmed askeri eğitim gördüğü görüntüler yer alıyordu.

Evin en küçük çocuğunun bu biçimde kaçırılmış olmasını protesto eden Ehmed’in babası Firsan Habeş kendini yaktı. Yerel kaynakları durumu ağır olan babamın zaten sağlık durumunun iyi olmadığını ve oğlunun kaçırılmasından sonra daha da kötüleştiğini belirtiyorlar.

Kaçırılan çocuk Ahmed Hebeş, 2008 yılında Derik’in Banuki köyünde dünyaya gelmiş.

Ciwanen Şoreşger tarafından her yıl onlarca çocuk kaçırılıyor. Rojava da bir kuşağın bir bölümü savaş nedeni ile kaçarak mülteci durumunda yaşarken diğer bölümü ise PKK’nin Rojava’daki seksiyon örgütleri tarafından tekçi sisteme mahkum ediliyor ve zorla PKK’nin silahlı savaşçılığına sürükleniyor.

Diğer Haberler