Askeri sahada önemli gelişme: Ukrayna Rus ordusunun A-50 uçağını düşürdü

Askeri sahada önemli gelişme: Ukrayna Rus ordusunun A-50 uçağını düşürdü

Ukrayna Hava Kuvvetleri, bir Rus A-50 uçağın… Ukrayna Hava Kuvvetleri dün akşam Azak Denizi üzerinde nadir bulunan bir Rus A-50 kontrol uçağının düşürüldüğünü bildirdi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk, dün akşam Azak Denizi üzerinde nadir bulunan bir Rus A-50 kontrol uçağının düşürüldüğünü bildirdi.

The Kyiv Independent’ta yer alan habere göre Ukrayna Askeri İstihbarat Ajansı, uçağın Hava Kuvvetleri ile ortak bir operasyon sonucunda düşürüldüğünü doğruladı. Ajans, olayın Rusya’nın askeri kabiliyetlerine yönelik “önemli bir darbe” olduğunu belirtti.

Rusya uçağın düştüğünü doğruladı

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti, birkaç dakika sonra “Krasnodar Krai’nin Kanevskoy Bölgesi’nde kimliği belirsiz bir uçağın düştüğünü” bildirdi. RIA Novosti’den gelen ikinci bir raporda, bölgede iki uçağın düştüğü ve bu durumun kaza mahallinde büyük bir yangına neden olduğu açıklandı.

Kanevskoy Bölgesi, Azak Denizi kıyısında, Ukrayna’nın ön hatlarından yaklaşık 200 kilometre uzakta bulunmaktadır.

Yetkililer, daha sonra uçağın Kanevskoy İlçesi’nin yaklaşık 50 kilometre kuzeyinde yer alan ve Rus askeri havaalanına ev sahipliği yapan Yeysk kenti civarında düşürüldüğünü belirtti.

Ajansa göre, uçak, Sovyet yapımı bir jetin modernize edilmiş bir versiyonuydu.

Diğer Haberler