Ano Cewher: YNK bir arada yaşama testini geçemedi

Ano Cewher: KYB bir arada yaşama testini geçemedi

Erbil’deki Hristiyanlardan Ano Cewher, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB-YNK) bir arada yaşamanın tarihi ihlali anlamına gelecek bir şeyi ikinci kez gerçekleştirdiğini belirtirken, Başkan Mesud Barzani’nin bileşenlerin haklarını savunan ilk kişi olduğunu söyledi.

Kurdistan24’ün haber bültenine katılan Ano Cewher, “KDP’nin açıklaması yerindeydi ve bileşenlerin haklarını savundular. Federal Mahkemenin bileşenlere ayrılan sandalyelere ilişkin kararı ise anayasaya ve bir arada yaşamaya aykırıdır.” dedi.

Federal Mahkemenin kararının KYB’nin şikayeti üzerine alındığını hatırlatan Ano Cewher, “Doğrusu YNK tarihi bir hata yaptı ve bir arada yaşama testini geçemedi.” değerlendirmesinde bulundu.

“Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki toplulukların haklarını destekleyen ilk kişi oldu.” diyen Ano Cewher, “Şu anda Bağdat’ta iktidarda olanların büyük bir kısmı karşılıklı kabul zihniyetine sahip değil, bu Irak’ın tek millet tarafından yönetilmesini istiyor ve Irak’ta diktatörlük fikri sürekli tekrarlanıyor.” diye konuştu.

Sessiz kalmayacaklarını, konuyu uluslararası topluma taşıyacaklarını ve haklarının ihlalini affetmeyeceklerini vurgulayan Ano Cewher, şu sözleri kullandı:

“Bu, KYB’nin bir arada yaşamanın tarihi ihlali anlamına gelecek bir şeyi ikinci kez yapması. İlki; Irak cumhurbaşkanı, Irak’taki Keldani Katolikler Birliği Patriği Kardinal Louis Rafael Sako’ya özel 2013 tarihli 147 No’lu Kararnameyi 31 sayılı Kararnameyle geri çekme kararı çıkardı. İkincisi ise; Federal Mahkemeye Kürdistan Parlamentosundaki kota sandalyeleri hakkında şikayette bulundular.”

Diğer Haberler