ABD Başkonsolosluğundan Kürdistan hükümetine teşekkür

ABD Başkonsolosluğundan Kürdistan hükümetine teşekkür

ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu, basın özgürlüğü konusundaki ilerlemeler kaydedildiğinden ötürü Kürdistan Bölgesi Hükümetine teşekkür etti.

ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada, “Medya özgürlüğü izleme merkezlerinin yıllık raporlarına göre 2022-2023 yıllarında Kürdistan Bölgesi’nde basın özgürlüğü ihlallerinde özellikle de gazetecilerin tutuklanmalarında ciddi bir azalma kaydedildi.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Kürdistan Bölgesi Hükümetini medya ortamını iyileştirme konusunda şimdiye kadar gösterdiği çabalardan dolayı tebrik ediyorz. Medyanın uygun sorularına zamanında yanıt verme yeteneğini geliştirmek ve ABD’deki medya ofislerinin nasıl çalıştığını daha iyi anlamak için Kürdistan Bölgesi Hükümetinin farklı kuruluşlarının temilcilerini ABD’ye göndermeye çalışıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

ABD’nin Erbil Başkonsolosluğunun, Metro Center’ın raporunu esas aldığı öğrenilmektedir.

Bir aydan kısa bir süre içinde ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu, basın özgürlüğü ihlallerinin azaltılmasına yönelik çabalarından dolayı Kürdistan Bölgesi Hükümetine 3 kez teşekkür etti.

Daha önce 7 ve 26 Şubat’ta hükümete teşekkür mesajı iletmişti.

Diğer Haberler