Gare: Kafya köyü TSK tarafından bombalandı, iki sivil şehit düştü; PKK, Peşmerge güçlerinin alana giderek yaralıları almasını engelledi

Gare'deki Kafya köyünde siville bombalandı, iki sivil şehit düştü; PKK, Peşmerge güçlerinin alana giderek yaralıları almasını engelledi

Türk savaş uçaklarının, Akre’nin Dinarte nahiyesine bağlı Kafiya köyüne düzenlediği hava saldırısında 2 vatandaş hayatını kaybetti. PKK Peşmerge güçlerinin alana girip yaralıları almasına izin vermedi. 

Yere kaynakların aktardığı bilgilere göre  Türk savaş uçaklarının saat 18.30’da Akre’nin Dinarte nahiyesine bağlı Kafiya köyüne düzenlediği hava saldırısında 2 vatandaş hayatını kaybetti, 1 vatandaşta yaralandı.
Gare dağında bulanan Dinarte kasabasına bağlı olan Kafya uzun yıllardır PKK tarafından sivillerin gitmesinin yasaklandığı bir alandı ve köylüler sadece yaz mevsiminde alana gidebiliyordu. Son yıllarda ise Kafya ovası denen d düzlüğün etrafında PKK’ye ait bir çok tünel olmasından dolayı PKK köylülerin alana girmesini yasaklamıştı. Köylüler zaman zaman gizli biçimde alana giderek bağ ve bağçelerini buduyordu. Edindiğimiz bilgilere göre saldırıda yaşamını yitirenler tarımla uğraşıyor ve bu nedenle de bölgede bulunuyorlardı.

Bu gün gerçekleşen hava saldırısında iki kişi şehit olurken iki kişi ise yaralandı. PKK alana sivillerin ve Peşmerge güçlerinin gelerek yaralıların alanmasına izin vermedi.

Hayatını kaybedenlerin 65-70 yaşlarında Arif Taha ve Beşir Ömer olduğu da tespit edildi.
Gare dağındaki köyler 1994 yılında PKK’nin gelmesinden sonra köylerine gidemediler. Verimli dağın yamaç ve zirvelerindeki bağ ve bahçeler PKK tarafından askeri kamp olarak kullanılıyor.

Diğer Haberler