Efrin: Barzani Yardım Vakfı’nın seyyar tıp merkezi ile halkın yardımına koşuyor

Efrin: Barzani Yardım Vakfı'nın seyyar tıp merkezi ile halkın yardımına koşuyor

Barzani Yardımlaşma Vakfı’nın seyyar  sağlık merkezi, Afrin’in kırsal bölgesinde yaşayan  halka sağlık hizmeti sunmak amacıyla her gün köyleri ziyaret ederek hastaların durumunu takip ediyor. Efrîn halkı, Barzani Yardım Dairesi’nin gelmesinden bu yana yüklerinin azaldığını söylüyor.

Barzani Yardım Kuruluşu, Afrin’de kurduğu gezici sağlık merkezi doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan bir ekiple, Efrin’in köylerine giderek hastalara tıbbi yardım ve ilaç ulaştırıyor.

Barzani’nin yardım kuruluşu üyesi Dr. Cihan Beko, K24’e şunları söyledi: “Afrin’in tüm köylerine ulaşarak hastalara sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Savaş ve deprem nedeniyle Afrin halkının yardıma ihtiyacı var, özellikle de Afrin merkeze uzak köylerde, biz de o köylere ulaşıp onlara tıbbi hizmet, çözüm ve ilaç sağlamaya çalışıyoruz.”

Afrin kırsalında durum zor, tıbbi nokta sayısı az, ilaç yok ya da yok, durum çok ciddi. Barzani Yardım Kuruluşu’nun Seyyar Tıp Merkezi, o ilçe halkı için önemli bir adım, Barzani Yardım Kuruluşu’nun yüklerini büyük ölçüde hafiflettiğini söyleyen vatandaşlar için ise mutluluk kaynağı.

Şubat 2023 depreminin ardından Afrin’e giren Barzani Yardım Kuruluşu, Afrin halkına birçok yardımda bulunurken aynı zamanda çocukların ruh sağlığının iyileştirilmesine yönelik birçok merkez ve etkinlik açtı.

Diğer Haberler