Neçirvan Barzani ile Alman milletvekilleri Ezidi Kürtlerin durumunu konuştu

Neçirvan Barzani ile Alman milletvekilleri Ezidi Kürtlerin durumunu konuştu

Başkan Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Almanya meclisinde grubu bulunan parti yöneticileriyle bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Münih’te Sosyal Demokrat Parti (SDP), Almanya Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve Alman Sosyal Hıristiyan Birliği üyeleriyle bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın Almanya ile ilişkileri konuşuldu.

Açıklamaya göre toplantıda Alman vekiller, Kürdistan Bölgesi başta olmak üzere Almanya ile Irak arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği ve çeşitli sektörlerdeki ortaklık ve işbirliğinin geleceği konusunda görüşlerini aktardı.

2014 yılında IŞİD’in katliamına maruz kalan Ezidi Kürtlerin meselesi de toplantıda konuşulan diğer konular arasında yerini aldı.

Başkan Neçirvan Barzani, Alman parlamentosuna, hükümetine ve halkına Kürdistan Bölgesi’ne verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, özellikle Almanya’nın Ezidi Kürtler yönelik sunduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.

Diğer Haberler