Başbakan Ofisinden bazı medya organları tarafından saptırılan NBC röportajına dönük açıklama

Başbakan Ofisinden bazı medya organları tarafından saptırılan NBC röportajına dönük açıklama

Kürdistan Bölgesi Başbakanlık Ofisi, Başbakan Mesrur ​​Barzani’nin, NBC’ye verdiği röportajındaki açıklamalarını çarpıtmaya çalışan bazı internet siteleri ve sosyal medya sayfalarının paylaşımlarına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Bazı internet siteleri ve yerel sosyal medya sayfaları, bölgenin siyasi ve güvenlik alanına ilişkin gerçeklerden uzak, uygunsuz açıklamalar ve yorumlar yayınlayarak Kürdistan Bölgesi Başbakanı’nın NBC’ye verdiği son röportajındaki açıklamalarını çarpıtmaya çalıştı.” ifadesi yer aldı.

Başbakan Barzani’nin Kürdistan Bölgesi’nin anayasal statüsünün korunması için kararlı duruş sergilediği belirtilen açıklamada, Kürdistan Bölgesi’ne yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için her türlü tedbiri almaya devam edeceklerini vurgulandı.

Açıklamanın devamında, “Düşmana karşı saklanmak, kendini kandırmak tehlikeyi ve tehditleri azaltmaz. Bu nedenle herkesin Kürdistan Bölgesi topraklarına ve halkına karşı sorumluluk duygusuna sahip olması gerekir.” denildi.

Başbakan Barzani NBC’ye verdiği röportajda ABD’nin Kürdistan bölgesine daha fazla destek olması gerektiğini belirterek şunları söylemişti:  “Son dönemde siyasetle hiçbir bağlantısı olmayan iş adamımızın (Peşraw Dizayi) evine yapılan saldırılar hedef alındığımızın, kendimizi, halkımızı koruyamadığımızın açık göstergesidir. Bu nedenle sivilleri ve ülkemizi drone ve füzelere karşı korumak için hava savunma sistemleri talebinde bulunduk. ABD’den daha fazla yardıma ihtiyaç duyuyoruz, daha fazla askere ihtiyacımız demek değil, hayır, Peşmergelerimizin kabilyetinin sadece kendimizi ve halkımızı değil, Kürdistan Bölgesi’ndeki herkesi savunabilecek seviyeye ulaşması için daha fazla askeri yardıma ihtiyacımız var. ABD ve Koalisyon güçlerinin Irak’a gelmesinin nedeni Irak’ın bu tehditlerle mücadeleye hazır olmamasıydı. Halen Irak güçlerinin bu zorluklarla mücadeleye hazır olmadığına inanıyoruz, bu nedenle istikrar sağlanana kadar ABD varlığı önemlidir. ABD çekilirse bir boşluk oluşur. Bu boşluğun Irak’ın çıkarına olacak bir güç tarafından doldurulmamasından endişe duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler