Ciwanen Şoreşger çeteleri bu kez 13 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı

Ciwanen Şoreşger çeteleri bu kez 13 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı

PKK’nin Rojava’da mafyavari davranışları ile tanınan hareketi Ciwanen Şoreşger bu kez Kobani’de 13 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı.

13 yaşındaki Semire Eli Ciwanen Şoroşger’in bu defaki kurbanı. Küçük Semire’nin bir yakınını verdiği bilgiye göre Semire Kobani’ye bağlı Bihir Cirud köyünden kaçırıldı. Ailesinin tüm taleplerine rağmen hakkında hiçbir bilgi verilmiyor. Olay 29 Ocak günü yaşandı.

Küçük Semire’nin ailesi PYD’ye bağlı tüm kurumlara gittiklerini fakat kızlarını görmediklerini son olarak kendilerine kızlarının Haseki’deki bir eğitim merkezine gittiğini söyleğini belirtiyor.

Semire’nin aile üyeleri kızlarını geri isteklerini fakat kendilerini hiç kimsenin muhatap almadığını belirterek “Çocuktan savaşçı olmaz” diyerek PYD’ye kızlarını geri göndermeleri çağrısı yaptı.

PKK’nin Rojava’daki çocukları savaşçı yapma yaşı 11’de kadar düştü. PKK Rojavayı kendisi için bir savaşçı üretim çiftliği gibi görüyor. Ailelerin büyük çoğunluğu ise PYD kurumlarının baskısı nedeni ile seslerini çıkaramıyor.

Diğer Haberler