El Arabiya Muhabiri: Irak 2003’teki gibi bir ABD müdahelesine karşı hazırlık yapıyor

El Arabiya Muhabiri: Irak 2003’teki gibi bir müdahaleye karşı hazırlık yapıyor

El Arabiya muhabiri Ahmed Hamdani: “Irak, 2003 yılındaki saldırı gibi bir Amerikan saldırısına karşı tedbir alıyor” dedi.
El Arabiya’nin deneyimli muhabiri Hamdani Ortadoğu konusunda tecrübe ve yorumları ile tanınan bir isim. Sosyal medya hesabı X’te yayınladığı bir yorumunda ise Irak’ın ABD’den büyük çaplı bir saldırı beklediğini açıkladı.

Hamdani alınan tedbirler içinde şunları söyledi: “Güçlü barınaklar, hassas alanların boşaltılması, yöneticilerin yer değiştirmesi ve yerleşim alanlarına yerleştirilmesi, telefon cihazlarının değiştirilmesi, iletişim cihazlarının olağan üstü koşullara göre kullanılması konusunda farkındalığın artırılması, tıbbi tedbirlerin hazırlanması gibi hazırlıklar. Ayrıca olağanüstü hal ilanı ve olağan üstü hale göre sivil savunma ekipleri de hazır duruma getirilerek, karada savaşı için büyük bir hazırlık yapıldı.” dedi.

El Arabiya muhabiri yorumunun devamında ise: 2003’teki duygu ve hazırlıklar var. Iraklılar bu konuda iki cepheye ayrıldı. Bir cephe, Amerika’nın saldıracağını diğer cephe ise böyle bir saldırı gerçekleşmeyeceğini söylüyor. Şimdi kalan şey bir ulusal marş söylemek.”

Irak’ta İran destekli milislerin Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne saldırması ve bu nedenle onlarca Amerikan askerinin yaralanması ve 3 askerin de yaralanması sonrasında ABD’nin  bir operasyonu üstü kapalı olarak söyledi. Bu tehditlerden korkan Irak’taki Hizbullah milisleri iki gün önce ABD’ye yönelik saldırıların durdurulduğunu resmen duyurmuştu.

Dün akşam basında Şii milislerin komutan ve liderlerinin Amerikan saldırısı korkusuyla evlerini ve ikamet yerlerini değiştirdkleri yer aldı.

 

El Arabiya Muhabiri: Irak 2003’teki gibi bir ABD müdahelesine karşı hazırlık yapıyor

Diğer Haberler