İran devleti bu kez Barzani Yardım Vakfı’nın ölmüş başkanını MOSSAD yöneticisi diye paylaştı

İran devleti bu kez Barzani Yardım Vakfı’nın ölmüş başkanını MOSSAD yöneticisi diye paylaştı

İran devleti Kürdistan Bölgesi Başkenti Erbil’e yaptığı, 5 sivilin hayatını kaybettiği saldırıdan sonra gelen tepkiler üzerine Erbil’de MOSSAD üsleri olduğun iddia etti. Bu iddiasını güçlendirmek içinde fotoşop yapılmış fotolar paylaştı. Kürt medyası İran devletinin bu oyununun ortaya çıkardı. Son olarak da Barzani Yardım Vakfının hayatını kaybeden başkanının MOSSAD’ın öncü yöneticilerinden bir Yahudi olarak gösteren fotoğraflar paylaştı. Konuya ilişkin Barzan Yardım Vakfı (BCF) bir açıklama yayınladı.

Barzani Yardım Vakfı’nın açıklamasında İran’ın yayınladığı fotoğrafın Vakfın hayatını kaybeden eski başkanı Şeyh Eziz Şeyh Rezayi’ye ait olduğunu belirtti.  Açıklamada Şeyh Ezizi’in Barzani Yardım Vakfı’nın kurucularından olduğu ve yardım çalışmalarında önemli rol oynayan bir isim olduğu belirtildi.

25 Ocak günü yapılan açıklamada “Geçtiğimiz günlerde Kürdistan Bölgesine karşı yıkıcı bir propaganda süreci başlamış ve sosyal medyada paylaşılan sahte videolarla Kürdistan toplumu hedeflenmektedir” dendi.

Açıklamada “Yabancı asıllı ve MOSSAD yönetici olarak tanıtılan ve fotoğrafları paylaşılan kişi, Şeyh Eziz Şeyh Rezayi’dir.” Dendi. Ayrıca Şeyh Eziz’in şu an hayatta olmadığını, Mela Mustafa Barzani ile beraber mücadeleye, katıldığı Avrupa ve Arap ülkelerinde Büyük Eylül devriminin temsilciliğini yapmış bir isim olduğu da belirtildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer verildi “Şeyh Eziz, Barzani Yardım Vakfının sembol ve bilinen isimlerinden biridir, Kürdistan ve Irak’ta tanınmaktadır. Hiçbir düşman ve düşmanca tutum onun resmini kullanarak onun onu küçültemez, saygın kişiliğine leke düşüremez. Bu düşmanca tutumlar da her zaman olduğu gibi başarısız olacaktır.”

Diğer Haberler