İran saldırısında şehit düşenler için 3 günlük yas ilan edildi

İran saldırısında şehit düşenler için 3 günlük yas ilan edildi

Hewler Valisi ümit Hoşnav yaptığı açıklamada, “İran güçlerinin dün gece Hewler kentine yönelik haksız saldırıları sonucu 4 sivilin şehit olması ve 6 vatandaşımızın da yaralanması nedeniyle, tüm şehitlerimize başsağlığı diliyoruz. Şehit aiİran saldırısında şehit düşenler için 3 günlük yas ilan edildi

Hewler Valisi ümit Hoşnav yaptığı açıklamada, “İran güçlerinin dün gece Hewler kentine yönelik haksız saldırıları sonucu 4 sivilin şehit olması ve 6 vatandaşımızın da yaralanması nedeniyle, tüm şehitlerimize başsağlığı diliyoruz. Şehit aileleri ve bu terör saldırısında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara şifa niyaz ediyorlar.”
Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Sivilleri ve masum insanları hedef alan, sebepsiz, dayanaksız, haksız ve zalim saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bugünden itibaren Erbil’de üç günlük genel yas ilan ettik.”dedi.

Dün gece (15.01.2024 Pazartesi) Hewler ve çevresinde çok sayıda sivil bölge çok sayıda balistik füze ve drone ile hedef alındı. Daha sonra saldırıların sorumluluğunu İran Devrim Muhafızları üstlendi.

Diğer Haberler