Şaşırtmayan bilgi: Halid Meşal’in yakın koruması MOSSAD ajanı çıktı

Halid Meşal'in yakın korumaları içinde İsrail ajanı çıktı

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ‘İsrail casusları’ soruşturmasından bomba bir ayrıntı çıktı. Mossad’ın, Hamas lideri Halid Meşal’in burnunun dibine kadar casus soktuğu ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, bugün köşesine taşıdığı operasyonla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Nedim Şener’in yazısındaki ilgili kısım şu şekilde:

Ajanın kardeşi Hamas’ta

‘’…İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyası birbirini takip eden operasyonların devamının geleceğini gösteriyor. Soruşturma dosyasında yer alan bilgiler, Mossad’ın, Hamas liderlerinin burnunun dibine kadar sızdığını bir kez daha göz önüne seriyor. Örneğin, Filistinli Ahmed M. A. Alostaz isimli şüphelinin, yine Filistin uyruklu Muhammed Matar’ı İsrail istihbarat servisiyle bağlantılı Corbenic Capitane isimli paravan şirkete yönlendirdiği belirtilirken, 2018-2021 tarihleri arasında Muhammed Matar ile 15 işlemde dolar ve TL olarak para transferinin mevcut olduğu belirlendi.

Muhammed Matar’ı tanıdığını kabul eden Alostaz, ifadesinde Muhammed Matar’ın yurtdışında İsrail istihbaratlarıyla görüştüğünü kendisine söylemesi üzerine bunu Hamas veya Türk yetkililere bildirmesini tavsiye ettiğini anlattı. Böylece, Alostaz, aslında kendisi aracılık etmesine rağmen İsrail istihbaratıyla ilişkili olduğunu söylediği Matar’ı uyardığını anlatarak kendi rolünü gizlemeye çalıştı.

Buna karşın İsrail istihbaratıyla ilişkisi olduğunu ve buna karşı tavır aldığını söyleyen Alostaz’ın, hiçbir sebep yokken Matar’ın hesabına defalarca para gönderdiği belirlendi. Alostaz, Mossad’a çalıştığını gizlemek amacıyla ifadesinde, kardeşinin Hamas liderinin sosyal medya danışmanı olduğunu söyledi.

Mossad ajanı Meşal’in koruması

Dosyada iki ilginç ajan daha var. Bunlardan birisi yakalanıp ifadesi alınan Mohamad M.F. Ahmad, diğeri ise onunla aynı dönemde Mossad’a çalışmaya başlayan ve firari olan Muhammed Zağmut. Mohamad M.F. Ahmad ve Muhammed Zağmut’un da diğer Mossad ajanlarına para ve mesaj gönderen İsrail istihbarat elamanları ile irtibatları tespit edildi. Mohamad M. F. Ahmad, yakından tanıdığı Zağmut hakkında, “Muhammed Zağmut sorun yaşayana dek Hamas’ın başkanı olan Halid Meşal’in korumalığını yaptı. Sorun yaşadıktan sonra yanından ayrıldı” dedi.

Dosyadaki tespitlere göre; “…Bu süreçten sonra İsrail istihbaratına bağlı olarak faaliyette bulunmaya başladıkları anlaşıldı.”

Şaşırtıcı mı, elbette değil…”

Diğer Haberler