PYD Eşbaşkanlık Konseyi üyesi Foza Yusif: Türkiye’nin saldırıları Suriye’nin toprak bütünlüğünü hedefliyor

PYD Eşbaşkanlık Konseyi üyesi Foza Yusif: Türkiye’nin saldırıları Suriye’nin toprak bütünlüğünü hedefliyor

PYD Eşbaşkanlık Konseyi üyesi, Türkiye’nin dün gece Rojava Kürdistan’a yönelik saldırılarının Suriye topraklarının birliğini hedeflediğini, dolayısıyla Suriye hükümetinin Türkiye’ye karşı tavır alması gerektiğini söyledi.

Türk ordusu dün gece Tirbespi’deki Seida ve Ewda petrol istasyonlarını ve Derik’in Bana Şikefte köyündeki petrol istasyonunu bombaladı. Sonuç olarak çalışmayı bıraktılar ve birçok köy ve kasaba elektriksiz kaldı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlık Kurulu Üyesi Foza Yusif ise bu saldırılarla ilgili, Türk devletinin saldırılarının ekonomik soykırım olduğunu, amacının demografik değişim ve göç olduğunu söyledi.

Foza Yusif şunları söyledi: “Altyapıyı hedef almak bir savaş suçudur ve yakıp yıkma politikasının bir parçasıdır.” Türkiye savaşın ahlaki standartlarını ihlal ediyor, bu askeri ve siyasi açıdan başarısız olduğunu gösteriyor, bu yüzden altyapıya saldırıyor, sivillerin hayatını ve enerji kaynaklarını hedef alıyor.

Ayrıca şunları söyledi: “Bu saldırı Suriye topraklarının birliğine karşıdır. Şam hükümeti, gözünü Suriye topraklarına dikmiş olan Türk devletine karşı tavrını netleştirmelidir. Şam hükümetinin sessizliği saldırıları meşrulaştırmak anlamına geliyor.”

Ayrıca PYD Eşbaşkanlığı üyesi, uluslararası güçlerin tutumunun utanç verici olduğunu belirterek, dünyadaki demokratik güçlere Türk devletinin politikalarına karşı çıkma çağrısında bulundu.

Fowza Yusuf Rojava’nın Dirbesiye kentinden olan bir PKK kadrosudur. PKK içinde Zaxo Zagros adı ile çalışma yürüten Fowza Yusif uzun zaman KCK’de Başkan Yardımcılığı  ve PKK başkanlık Konseyi üyeliği gibi önemli çalışmalarda yer aldı. PKK’nin kendisin Kandil’de görevlendirmesine karşı çıkarak Rojava’da kalan Yusif 2018-2019 yılları arasında cezalandırılarak yetki verilmedi.

Diğer Haberler