Rojava’daki yasaya Mahmut Osman’da tepki gösterdi: Bu yasa sadece PKK için yapılmış

Rojava’daki yasaya Mahmut Osman’da tepki gösterdi: Bu yasa sadece PKK için yapılmış

Rojava’da toplumsal sözleşme adı ile yayınlanan ve özünde yasaların yerine tutucak olan 134  maddelik bir belge yayınlandı. Belge de Rojava’nın adı Kuzey-Doğu Suriye olarak geçti. Kürtler PKK’nin bu belgesi’nin  bir “toplumsal sözleşme” olduğunu Kabul etmiyor. Çünkü belge sadece PKK kurumları tarafından kabul edilmiş bir belge.

Konuya ilişkin olarak deneyimli siyasetçi ve mücadele insanı Mahmut Osman’da görüş belirtti. Mahmat Osman şunları söyledi: “ Rojava’daki partiler ENKS ve PYD olarak ikiye ile bölünmüş durumda. Bu bir dönemdir devam ediyor ve anlaşamıyorlar, Kak Mesud Barzani bu durumun aşılması için büyük çaba gösterdi, ama anlaşmadılar. Amerika uzlaştırmak istedi o da olmadı. Rojava’da durumları iyi değil bir taraftan Türkiye bir taraftan Suriye, öte yandan Rusya düşmanlık yapıyor. Böyle giderse ABD’nin desteği de zora düşer. Hiç olmazsa anayasa konusunda anlaşmaları gerekirdi. Çünkü bu onların geleceğinin teminatı”.

Mahmut Osman konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Bu anayasayı PKK yazmış, tek taraflı dayatıyor. Öte yandan karşı taraf kabul etmiyor. Bu da şu anlama geliyor bu yasadan bir şey çıkmaz, çünkü bir taraf uygulamayacak”. Mahmut Osman konuşmasında ayrıca Rojava’nın yok edilmesine dönük planların oluğunu ve herkesin bunu görmesi gerektiğini, eğer birlik kurup bu amaca karşı direnmeleri gerekir, yoksa durumları daha da kötü olacağını belirtti.

Diğer Haberler