Gazeteci Kawa Germiyani’nin öldürülmesinin üstünden 10 yıl geçti

Gazeteci Kawa Germiyani’nin öldürülmesinin üstünden 10 yıl geçti

Germiyan’da gazetecilik yapan Kawa Germiyani , dün gece öldürüldü. Germiyani 2013 yılında öldürülmüştü. Germiyani’nin öldürülmesinden YNK sorumlu tutuluyor.  Çünkü Kawa Germiyani ölmeden önce YNK’li liderlerin yolsuzluğu ile ilgili bir dosya yayınlayacağını açıklamıştı.

Germiyan’da gazetecilik yapan Kawa Germiyani, Kalar’daki evinin önünde açılan ateş sonucu öldürülmüştü. 1982 doğumlu olan Germiyani, vurulmadan üç gün önce Facebook hesabından yolsuzluklarla ilgili belgeleri “Rayal” dergisinde yazmayı planladığını açıklamıştı. Germiyani’nin muhabirlik yaptığı “Awane” gazetesinin editörü Asos Hardi, olayı “politik bir cinayet” olarak nitelendirdi.

Kawa Germiyani son bir yıldır yayımladığı belgeler nedeniyle Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ile sorunlar yaşadığı biliniyordu. Germiyani’nin öldürülmesinde YNK birinci derece de suçlu kabul ediliyor. Olayın üstünden 10 yıl geçmesine rağmen olay hala aydınlatılmadı.  Olayın ilk yılında bazı muhalif çevreler Kawa Germiyani olayını gündemleştirip YNK üzerinde baskı kurmaya çalışmıştı. Fakat son yıllarda PKK ve YNK arasındaki ittifak nedeni ile PKK bu çevreleri de susturdu.

Diğer Haberler