YNK’nin Ninova adayı Kürt Marşı Ey Raqip okunurken ayağı kalkmadı

YNK’nin Ninova adayı Kürt Marşı Ey Raqip okunurken ayağı kalkmadı

Irak’ta aralık ayında yapılacak olan eyalet meclisi seçimleri yaklaşıyor. Özellikle Kerkük ve Ninova gibi yerlerde Kürtlerin adayları önemli. Çünkü alanda Kürtlerin haklarını korumak konusunda rol oynayacaklar.

Fakat Lahor Cengi’ye yakın medya bu dönemde YNK’nin bazı adaylarının Kürtlere karşı olduğunu gösteren bazı videolar yayınladı. Bunlardan biri de YNK’nin Ninove eyaletindeki adayı Dildar Zebari’idi.

Lahor Cengi’ye yakınlığı ile bilinen Pegeha Gom adlı sitede yayınlandığı kadar ile YNK listesinde birinci sırada yer alan Dildar Zebari Musul’daki bir törende Irak milli marşı okununca ayakta. Fakat daha sonra Kürt marşı Ey Rakip okununca oturuyor.

Lahor Cengi medyasına göre Dildar Zebari’nin babası geçmişte Saddam güçlerine koruculuk yani cahşlık yapmış. Birçok peşmergenin ölümüne neden olmuş. Daha sonra 1980’li yıllarda ise babası Peşmergelerin bir intikam eylemi ile öldürülmüş. Lahor Cengi’ye yakın medya konu hakkında “YNK listesinde birinci sırada yer alan biri uğruna binlerce kahraman Kürt gencinin kan döktüğü bir marş için ayağı kalkmıyor, o marş şehitlerin kanı ile yazılmıştır” dedi. Aynı medya ayrıca “Mallesef ki bu inançsız ve gerici insanlar YNK listesinde yer alıyor” dendi.
Gelen tüm eleştirilere rağmen YNK konuya ilişkin bir açılama yapmadı.

 

@basnews.com

#basnews #سلێمانی #hawler #هەڵەبجە #kirkuk #akre #دهۆک #کەرکوک_هەولێر_سلێمانی_کۆیە_دهۆک #نینوی #موصل #شنكال #شیخان #شێخان #کرکوک

♬ original sound – basnews

 

Diğer Haberler