Ninova’nın yeni valisi: Şengal’de durum istikrarsız, halkın dönmesi için Şengal anlaşmasının uygulanması gerekiyor

Ninova'nın yeni valisi: Şengal'de durum istikrarsız, halkın dönmesi için Şengal anlaşmasının uygulanması gerekiyor

Ninova’nın yeni valisi,  Şengal’in durumunun karışık olduğunu ve halkın geri dönme imkanlarının olmuşmadığını Erbil ve Bağdat hükümetlerinin imzaladığı Şengal anlaşmasının uygulanması gerektiğini söyledi. Vali ayrıca, Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin olumlu olduğunu ve Kürdistan Bölgesi tecrübelerinden faydalanarak, Musul’da hayata geçirmek istediklerini de belirtti.

Ninova’nın yeni valisi Abdülkadir Dexil, K24’e, Ninova eyaletinin çok sayıda dini ve etnik grubun yaşadığı özel bir duruma sahip olduğunu ve bu nedenle Ninova’nın küçük bir Irak olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi ile Ninova arasındaki ilişkilere ilişkin ise aralarında çok iyi ilişkiler bulunduğunu ve ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek için sürekli çaba gösterdiklerini vurguladı.

Abdülkadir Dexil, “Görev sürem boyunca şehrin durumunu daha iyiye doğru değiştirmeyi planlıyoruz,  bu nedenle göreve başladığımda uygulanacak projeler üzerine çalışıyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin başarılı tecrübesini kentlerine aktarmak ve kent halkının yararına hayata geçirmek istediklerini ve çalıştıklarını vurguladı.

Dexil ayrıca şunları söyledi: “Şengal’de durum tamamen istikrarsız ve durum normale dönene kadar insanlar yerlerine, bölgelerine dönemezler. Bunun için federal hükümet ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında gerçek bir anlaşmanın olması gerekiyor.

Şengal’in Ninova ili için çok önemli olduğunu ve ona hizmet etmenin öncelikli görevlerinden biri olduğunu vurguladı.

Birkaç gün önce Ninova Valiliği görevinden istifa ettiğini açıklayan Nacim Cibouri, 26 Kasım’da Irak Başbakanı’nın istifasını onayladı ve yerine Abdülkadir Dexil göreve başladı.

Diğer Haberler