Rojava: Şehirlerde yakıt krizi varken, petrol ve mazot rejime ve silahlı guruplara satılıyor

Rojava: Şehirlerde yakıt krizi varken, petrol ve mazot rejime ve silahlı guruplara satılıyor

Rojava’da büyük bir akaryakıt krizi yaşanıyor. Kışın neredeyse tüm ısınma ihtiyaçlarının mazot ve gaz ile karşılandığı Rojava’da kışın gelmesi ile kriz daha da arttı. Türk devletinin Rojava’daki bazı baraj ve petrol kuyularını vurması ile var olan kriz daha da arttı.

Rojava Kürdistan’ındaki şehirlerde günlerdir akaryakıt krizi yaşanıyor. Akaryakıt istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Dün de istasyonların önünde mazot olmayı bekleyen yüzlerce araç vardı.

Rojava Kürdistan’ındaki aktivistlerin paylaştığı fotolarda yaşanan krizin boyutu anlaşılıyor. Akaryakıt krizi ise yaşamın tümünü etkiliyor.

Gelen bilgilere göre PYD yönetimi akaryakıt istasyonlarına gerekli malı vermiyor, ayrıca her istasyonun alış hakkkını da düşürdü. Ayrıca dağıtılan mazot ve gazın kalitesi de çok düşük.

Şehirlerde yaşanan krize rağmen Kamişlo’nun Güneyinde ise yüzlerce akaryakıt taşıyan tanker bekliyor. Alandaki siyasi aktivistler halktan kısılan benzin, gaz ve mazotun Rejim ve silahlı milislerin denetiminde ki  alanlara satıldığını söylüyor.

Diğer Haberler