ABD Dışişleri Bakanlığı bir Haşdi Şabi gücünü daha terör listesine aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı bir Haşdi Şabi gücünü daha terör listesine aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı Cuma günü milisleri (Seyyid el-Şuhada Tugayı) ve genel sekreteri Haşim Fanyan Rahim el-Saraji’yi “özel sınıflandırmaya sahip küresel teröristler” olarak ilan etti.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken yaptığı açıklamada, “Seyyid Eş-Şuhada Tugayı’nın terörist faaliyetleri, ABD’deki bireylerin ve Suriye ve Irak’ta IŞİD’i ortadan kaldırmaya çalışan uluslararası koalisyon güçlerinin hayatlarını tehdit ediyor” dedi.

Blinken, “Bu arada Hazine Bakanlığı, İran’ın müttefiki Hizbullah tugayı milislerinin altı üyesini yaptırımlar listesine aldı” dedi.

“İran, Devrim Muhafızları ve Kudüs Kolordusu aracılığıyla Seyyid el-Şuhada Tugayı, Hizbullah Tugayı ve diğer İranlı milisleri destekledi, onları eğitti ve insansız hava araçları ve kitle imha silahları da dahil olmak üzere gelişmiş silahlar sağladı.” dedi.

Seyyid el-Şuhada tugayı, bazen Hizbullah ve Nujaba hareketi de dahil olmak üzere ABD kuvvetlerine yönelik saldırıları planlamak ve desteklemek için ABD tarafından terörist olarak belirlenen diğer örgütlerle birlikte çalışıyor.

“İran dünyanın önde gelen terörist ev sahibidir. ABD, İran’ın terörizme verdiği desteğe karşı koymak ve terör saldırıları gerçekleştiren milislerin yeteneklerini yenmek için her türlü tedbiri almaya kararlıdır.” dedi.

Hazine Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, “ABD, İran destekli Irak Hizbullah milislerine yeni yaptırımlar uyguladı” dedi.

Diğer Haberler