Iraklı gruplar İsrail’in Eilat şehrini hedef aldığını duyurdu

Iraklı gruplar İsrail’in Eilat şehrini hedef aldığını duyurdu

Iraklı silahlı gruplar bugün (Pazar) yaptıkları kısa bir açıklamada, Gazze’deki sivillerin hedef alınmasına tepki olarak İsrail’in Eilat şehrinin ‘uygun silahlarla’ hedef alındığını bildirdi.

Arap Dünyası Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Iraklı gruplar, söz konusu silahların hedefe ulaşıp ulaşmadığını veya hedefi vurup vurmadığını açıklamadı. Ancak ayrıntılara girmeden saldırıların devam ettiğini belirtti.

Dün iki güvenlik kaynağı Reuters haber ajansına, ABD ve uluslararası güçlere ev sahipliği yapan Irak el-Harir Hava Üssü’nün silahlı bir insansız hava aracı tarafından hedef alındığını söyledi. İki kaynak, saldırının altyapıya zarar verdiğini de sözlerine ekledi.

Iraklı silahlı grup dün Suriye’deki Amerikan Rmelan üssünü iki insansız hava aracıyla hedef aldığını duyurdu.

Irak’taki İslami Direniş Hareketi, ‘iki insansız hava aracı kullanarak ABD işgalinin Suriye’deki üssünü hedef aldığını ve hedeflerini doğrudan vurduğunu’ söyledi.

Birkaç Iraklı grup, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde devam eden bombardımanına yanıt olarak yakın zamanda bölgedeki ABD üslerinin hedef alındığını duyuran açıklamalar yaptı. Gruplar, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının doğrudan ABD desteğiyle gerçekleştirildiğini söyledi.

Şakul Avsat

Diğer Haberler