Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah Filistin- İsrail çatışması için ilk kez konuştu: El Aksa Tufanı yüzde 100 Filistin’e ait”

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah Filistin- İsrail çatışması için ilk kez konuştu: El Aksa Tufanı yüzde 100 Filistin'e ait"

Lübnan’da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas’ın İsrail’de 7 Ekim’de düzenlediği saldırılar sonrası ilk kez konuşuyor. Nasrallah’ın konuşma yapacağı 5 gün önce duyurulmuştu.

Nasrallah, “Kudüs yolunda can veren şehitlerin onurlu kutlaması” başlıklı konuşmasında Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği ve El Aksa Tufanı adını verdiği saldırıların “yüzde 100 Filistin’e ait” olduğu söyledi.

Nasrallah,”7 Ekim’de El Kassam Tugaylarının yaptığı ve (Filistinli) direnişin devam ettirdiği kutsal operasyon yüzde 100 Filistinliydi. Filistinliler tarafından yürütüldü; müttefiklerinden sakladılar, bu da operasyonu oldukça başarılı hale getirdi” dedi.

Hizbullah lideri “direniş” olarak adlandırdığı hareketlerle ilgili olarak İran’ın desteğini doğruladı ve ülkenin direniş liderlerini vesayet altına almadığını söyledi.

Hizbullah lideri, 7 Ekim’i oluşturan koşullarla ilgili olarak Filistin’de dört acil konunun öne çıktığını söyledi. Bunları, İsrail’in tutukladığı Filistinli mahkumların durumu, Kudüs ve Mescid-i Aksa, Gazze kuşatması, Batı Şeria’daki yerleşimciler ve günlük cinayetlerden kaynaklanan yeni tehlikeler olarak sıraladı.

7 Ekim’in İsrail’de depreme neden olduğunu öne süren Nasrallah, rehineler konusuna da değindi, İsrailli rehinelerin yalnızca müzakere yoluyla geri alınabileceğini vurguladı.

Nasrallah, konuşmasında şunları kaydetti;

Filistin ile omuz omuzayız. Aksa Tufanının bölgesel meselelerle ilgisi yok. Aksa savaşı birden fazla cepheye yayıldı. Bu Allah yolunda yapılan bir savaş. Sokaklara çıkıp gösterilerle tepkinizi gösterin. Arap ülkelerine ve İslam ülkelerine sesleniyorum. Biz bu yola baş koyduk. Filistin için dayanışma içindeyiz. Irak ve Yemen’e bu savaşa katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ne Birleşmiş Milletler ne Birleşmiş Milletler Genel Konseyi, ne Avrupa Birliği ne de Arap ligi Filistinliler için hiç bir şey yapmadı. Bu siyanist rejim ve onun Washington’daki uzantıları için bir şeyler yapılmalı.

Aksa Tufanı, Kassam Tugayları tarafından yapıldı. Bu operasyonun kararı Filistinliler tarafından verildi ve operasyon tamamen onlar tarafından yapıldı. Operasyon herkes tarafından gizlendi.

Kaynak: medya

Diğer Haberler