ABD, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya liderleri İsrail’in yanında olduklarını duyurdular

ABD, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya liderleri İsrail'in yanında olduklarını duyurdular

Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) liderleri ortak bir açıklama yaparak ülkelerinin İsrail’in yanında olduğunu duyurdu.

ABD, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya liderleri İsrail’in yanında olduklarını ifade eden ortak bir açıklama yayınladı.

“Hamas’ın terör eylemlerinin hiçbir haklı gerekçesi, meşruiyeti olmadığını ve evrensel olarak kınanması gerektiğini açıkça ifade ediyoruz. Terörizmin hiçbir zaman haklı bir gerekçesi olamaz” denilen ortak açıklamada “Ülkelerimiz İsrail’in, kendini ve halkını bu tür vahşetlere karşı savunma çabalarını destekleyecektir. Ayrıca, bunun İsrail’e düşman herhangi bir tarafın bu saldırıları istismar ederek avantaj elde edebileceği bir dönem olmadığını da vurguluyoruz” ifadelerine yer verildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve ABD Başkanı Joe Biden tarafından yapılan ortak açıklamada “Hepimiz Filistin halkının meşru isteklerinin farkındayız ve hem İsrailliler hem de Filistinliler için eşit ölçüde adalet ve özgürlüğü destekliyoruz” denildi. Hamas’ın bu istekleri temsil etmediği ve Filistin halkına “daha fazla terör ve kan dökmekten başka bir şey sunmadığı” kaydedildi.

Diğer Haberler