Hawkar Caf’in katledilmesinin üzerinden 1 yıl geçti, katiller hala korunuyor

Hawkar Caf’in katledilmesinin üzerinden 1 yıl geçti, katiller hala korunuyor

7 Ekim günü  Erbil’de aracına bomba konarak hayatını kaybeden YNK’nin  Terörlü Mücadele Biriminin eski yöneticisi Hawkar Caf’ın katledilmesinin 1’inci yıl dönümündeyiz.

Hawkar Caf olarak bilenen Hawkar Abdullah Resul’un katledilmesi Süleymaniye merkezli gelişen karanlık cinayetlerden ilkiydi.

41 yaşındaki Hawkar Caf daha önce kendisinin güvenliğini sağlayan iki kişinin koyduğu bombanın patlatması sonucu hayatını kaybetmişti. Evinin önünden ayrıldıktan 5 dakika sonra patlatılan araçta iki küçük çocuğu ve kız kardeşi de bulunuyordu. Arabadaki çocuklar ve yaralılar çevreden gelen bir genç tarafından kurtarılmıştı. Bu genç daha sonra gösterdiği cesaret nedeni ile ödüllendirildi.

Neler olmuştu?

YNK’nin istihbarıtı Zanyari’ye bağlı olan Anti Terör birimlerinde görev yapan Hawkar Caf yaşanan iç sorunlardan dolayı görevden alınmıştı. Erbil’e yerleşen Caf YNK’nin Bafil Talabani kanadı ile sorun yaşıyordu.. Lahor Cengi’ye yakın olduğu için görevden el çektirilmişti.

Cinayetten saatler sonra araca Kürdistan Bölgesi Anti Terör birimleri araca iki bomba konduğunu tespit ettiler. Bombayı ise Hawkar Caf’ın iki yakın koruması koymuştu. Bu iki kişi Erbil’in dışına çıkmadan YNK’nin Hewler’de bulanan siyasi bürosunun hemen arkasında yakalandılar. Bir kaç gün sonra da olayın nasıl tertiplendiğini ve talimatı nereden aldıklarını açıkladılar.

YNK Anti Terör güçleri katilamın talimatını vermiş

YNK istihbarı olaydan birkaç sonra bir mesaj yayınlayarak baş sağlığı dilemiş bile olsa bombayı yerleştirenlerin talimatı Süleymaniye’den aldığı öğrenildi.
YNK Terörlü Mücadele Genel Müdürü Vahap Halepçe’nin adı talimatı verenler içinde yer aldı. Halepçe ifade için çağrıldıysa da emniyete gitmedi. Hala görevi başında.

Bombayı koyan kişiler ise idamla cezalandırıldı. Hawkar Caf olayı Murat Kani, Xurşit Maleki, Kürdistan Komando Güçleri komutanı Akam Ömer’in komplo ile katledilmesi gibi YNK kaynaklı olaylardan sadece biri. Bu olaylarda henüz hiç kimse yargılanmış değil.

Diğer Haberler