Iraklı siyasetçi Qenber: Irak Kürtlerle ilişkisini düzeltmezse Irak yıkılır

Iraklı siyasetçi Qenber: Irak Kürtlerle ilişkisini düzeltmezse Irak yıkılır

Iraklı siyasetçi intifaz Qenber bir TV kanalında  Irak’taki son duruma dönük değerlendirmelerde bulundu. Qenber, “Baas rejiminin yıkılmasından sonra paraşütlü Irak’a gelenler Irak’ın Kürtlerle yapılan ortaklık soncu kurulduğunu idrak edemedi” dedi.

Iraklı tanınmış siyasetçi intifaz Qenber 1 News adlı haber kanalında şunları söyledi: “ Saddam rejiminin yıkılması ile hepimizin kazancı diktatörden kurtulmak oldu. Paraşütle siyasete gelen kişiler anlamadılar ki Irak Kürtlerle yapılan ittifak sonucu kuruldu. Irakın yaşaması için Federal sistem bir zorunluluktur” dedi.

Qenber ayrıca konuşmasında: “size açık söylüyorum eğer durum böyle devam ederse, Kürtlerin hakları yok sayılırsa, Irak’ın bütünlüğü de yok sayılır, Iraklı siyasetçiler de cezalandırılır tıpkı Qasim Süleymani ve Ebu Mehdi Muhendisi gibi. Irak kalmaz Irak yıkılır. Kürtlerin hakları Irak’ı ayakta tutuyor.” dedi.

Qenber konuşmasının devamında ise “Irak’ın birlik ve bütünlüğü Kürtlerle olan ilişkiye bağlı. Irak’ın varlığı Kürtlerin varlığına bağlı” dedi.

Diğer Haberler