2000 kişinin öldüğü Fas depreminde de mavi ışık görülmüş

2000 kişinin öldüğü Fas depreminde de mavi ışık görülmüş

Fas’ta meydana gelen şiddetli deprem şu ana kadar 2.000’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Enkazdan ise hala cesetler ve yaralılar çıkarılıyor.
Kurbanların sayısı artmaya devam ederken Faslı yetkiler araştırma yapıyor. Agadir’de meydana gelen deprem öncesinde ufukta gizemli mavi ışık parıltılarını gösteren kaydedilen görüntüler ortaya çıktı.
Birçok kamera ile tespit edilen mavi ışık ise hala gizemini koruyor. Özellikle şubat ayında Maraş merkezli yaşanan depremde de benzer mavi ışık görülmüştü. Uzmanlar mavi ışığın fay hattındaki enerjiden kaynaklandığı yönündeki iddialar ise hala bilim tarafından tümden ispatlanmış değil ve hala araştırılmaya muhtaç konular arasında görülüyor.
7 büyüklüğündeki depremin ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem olduğu kaydedildi.
Fas’ın Marakeş kentinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem yıkıma neden olurken can kayıpları artıyor. Hükümet depremde can kaybının 2 bin 12’ye, yaralı sayısının 1404’ü ağır olmak üzere 2 bin 59’a çıktığını açıkladı.
8 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssü, Marakeş kentinin El-Huz bölgesi olarak açıklandı.
Fas İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin pek çok kentinde hissedilen depremde ölü sayısının 820’ye çıktığı, yaralı sayısının ise 672 olduğu belirtildi.
Ancak daha sonra bu sayılar güncellendi. Ölü sayısının 2 bin 12’ye, yaralı sayısının 1404’ü ağır olmak üzere 2 bin 59’a çıktığı belirtildi.
Ölümlerin yaşandığı şehirler arasında Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua’nın bulunduğu aktarıldı.

Diğer Haberler