PKK’nin Haşdi Şabi içindeki savaşçıları sivil toplum örgütü çalışanına işkence yaptı

PKK’nin Haşdi Şabi içindeki savaşçıları sivil toplum örgütü çalışanına işkence yaptı, Erd Elxeyr, Taha Eymen, Şengal, Haşdi Şabi, Ezidi

PKK’nin Haşdi Şabi üyesi olan savaşçılarının Şengal’de mafyavari hareketleri devam ediyor. Halka yapılan işkenceler, erzakla tehdit etme, çocuk kaçırma, zindana atma vb uygulamalar Şengal’de günlük rutin haline geldi.

Son olarak İsviçreli bir sivil toplum örgütü çalışanına yapılan işkenceler gündeme geldi. Darka Mazi’nin bölgedeki kaynaklarının bildirdiğine göre 2 Ağustos günü Erd Elxeyr adlı sivil yardım kuruluşunun bürosunu basarak kuruluşun müdürü olan Teha Eymen adlı kişiye el koydu. Eymen yoğun işkence gördü.

Erd Elxeyr adlı yardım kuruluşu Şengal’de yoksullara yardım eden bir kuruluş. İsviçre tarafından desteklenen kuruluşun müdürü ise Taha Eymen isimli bir Arap. Kurum Şengal’in Yermuk mahallesinde bulunuyor.  Kurum bağımsız hareket eden bir kuruluş. Haşdi Şabi ve uzantısı PKK’li kadrolar yardım kuruluşlarının kendilerinin denetiminde çalışması, istediklari kişilere yardım verilmesini, verilen yardımları kendilerine teslim etmelerini, yardım verilmesin dedikleri kişilere ise yardım verilmemesini istiyor. Alandaki yardım kuruluşlarının kendi örgütleri çıkarında hareket etmesini istiyor. Bunu kabul etmeyen kuruluşlar ise değişik biçimlerde suçlanıyor, iftiralar ile çalışamaz duruma getiriliyor.

Erd Elxeyr yardım kuruluşu da bu tür baskılarla karşı karşıya kaldığı belirtiliyor. Kaynaklara göre yardım kuruluşu yardım verilsin denen kişiler yerine başka ihtilaç sahiplerine yardım göndermiş. Bu durum ise Haşdi Şabi ve PKK’nin itibarını sarsıyor. Bu nedenle de hem PKK hem de Haşdi Şabi rahatsız oldu.

2 Ağustos günü yardım kuruluşunun bürosuna giden 4-5 kişilik PKK birimi Teha Eymen’in Ezidi kızlara tacizde bulunduğu iddiası ile tehdit ediyor. Kaynaklar bu iddianın doğru olmadığını sadece hassas bir konu olduğu ve kurumun karalması için bu iftiranın ortaya atıldığını belirtiyorlar. Zaten olayın doğru olmadığı ispatlanıyor. Daha sonra yine aynı PKK birimi yardım kuruluşana giderek “Burası  IŞİD’e bağlı bir yer” diyerek ithamda bulunuyor.  Eli ayağı bağlanarak ağır işkence gören Taha Eymen daha sonra Irak istihbarat ofisinin Dicle’nin Batısı ile ilgili bürosuna teslim ediliyor.

Kaynaklar Erd Elxeyr adlı örgütün başına gelenlerin ilk olmadığını ve silahlı çete gurubu YBŞ-PKK ile Haşdi Şabi’ye biat etmeyen hiçbir kurum ve kişinin Şengal’de barınamadığını belirtiyorlar.

Haşdi Şabi ve PKK Şengal Anlaşması’nın uygulanmasını engelleyerek Ezidilerin rahat bir yaşam sürmesini engelliyor. Her iki tarafta Şengal’i uyuşturucu  başta olmak üzere genel olarak kaçakçılık merkezi olarak kullanıyor.

Diğer Haberler