Kerkük’te YNK provokasyonu: YNK Anti Terör üyesi, göstericilerin içine girerek hem halka hem Iraklı güçlere ateş açmış

YNK Anti Törer güçleri üyesi bir kişinin Kerkük’te Kürt göstericilere ve Irak güçlerine ateş açtığı tespit edildi. Bu da YNK’nin Kerkük olaylarında nasıl bir provokasyona ortak olduğunu gösteren önemli bir delil.

Kerkük’te dört Kürt vatandaşın gösteriler sırasında şehit edilmesine Kürtlerin tepkileri büyüyor. Fakat YNK göstericileri düzeni bozan ve güvenlik güçlerine ateş açan provokatörüler olarak gösteriyor.  Kerkük’te halkın bir bölümü göstericilere ateş edenler arasında YNK güçlerinin olduğunu da iddia etmişti. Bugün Kerküklülerin bu iddiasını doğrulayan bir haber yayınlandı.

Irak’taki İran yanlısı Şii, Haşdi Şabi güçleri Kerkük’te Kürtlere saldıran güçlerin başında geliyor. Bugün medyalarında saldırıları YNK ile beraber yaptıklarını ispatlayan bir haber yayınlandı. Haşdi Şabi medyasın YNK Anti Terör güçleri üyesi bir kişinin Kerkük’te göstericilere ateş açtığı gerekçesi ile tutuklandığına dair bir haber yayınlandı. Haberde YNK üyesinin resmi ve kimliği ile tabancasının resmi de yayınlandı.
Sabrin News adlı haber kanalında YNK Anti Terör güçleri üyesi Nazim Tahir’in Kürt göstericilerin içine girmiş ve oradan hem Irak güvenlik güçlerine hem de göstericilere ateş açmış.

KDP’nin Kerkük ve Germiyan merkez bürosuna dönmesine karşı çıkan YNK ve PKK medyası araplarla beraber ortak bir süreç başlattı. Araplarla beraber ortak eylemler düzenleyerek Kerkük- Hewler yolunun Arap göstericiler tarafından kapatılmasına destek verdiler. Kerkük’te Kürtler Arap şovenizmine karşı harekete geçince de göstericileri provokatör olarak gösterdiler. Medyalarında olayı çarpıttılar. Şimdi de aslında provokasyona yol açtıkları ortaya çıktı.

Diğer Haberler