Hamaney’in Askeri Danışmanı Safevî: Yeni stratejimiz kara ve deniz alanlarını birbirine bağlamak

Hamaney'in Askeri Danışmanı Safevî: Yeni stratejimiz kara ve deniz alanlarını birbirine bağlamak

 Tahran rejiminin lideri “Rehber” Ali Hamaney’in Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevî, ülkesinin yeni stratejisinin “kara ve deniz alanlarını birbirine bağlamak” olduğunu açıkladı.

Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Tesnim haber ajansından aktardığı habere göre, Safevî, Modern Denizcilik Fırsatları ve Tehditleri Ulusal Forumu’na katıldı. Forum’da yer alan Politika Geliştirme Konseyi’nin beşinci oturumunda konuşan Safevî “Kara ve deniz alanlarını birbirine bağlamak İran’ın yeni stratejisi. Büyük İslam Devrimi’nin, İslam Cumhuriyeti’nin ve direniş cephesinin yeni dünya düzeninin şekillenmesindeki konumunu analiz etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Tümgeneral ayrıca, “Denizlerde ve okyanuslarda varlık göstermedikçe İran’ın, devrimin ve direniş cephesinin yeni dünya düzeni mimarisindeki yerini tespit edemeyiz” dedi.

Safevi, İran’ı bir deniz gücüne dönüştürmek gerektiğini söyledi. Yetkili, “Stratejimiz her zaman ABD’lilerin ve NATO deniz kuvvetlerinin önündeki kara sahasına dayalı olduğundan Rusya ve Çin’in kara gücü, biz de kara gücüyüz. Tahran, ABD ve müttefiklerinin kendisine uyguladığı haksız ekonomik ambargo karşısında okyanuslarda ve denizlerde ticari ve askeri varlığını artırmalı, güney-kuzey koridor ağını ve Rusya ile iş birliği içinde doğu-batı koridorunu kullanmalı” dedi.

Kaynak: (Aawsat)

Diğer Haberler