YNK resmi medyası: Artık Kürdistani Cephe’de değiliz, Irak Cephesi’ndeyiz

YNK resmi medyası: Artık Kürdistani Cephe'de değiliz, Irak Cephesi'ndeyiz

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) resmi medya yayım organlarında yayımlanan haberlerde YNK’nin artık Kürdistan Cephesi’nde olmadığı ve Irak Cephesi’ne dahil olduğuna ilişkin haberler kaydedilerek “Irak’ın birliktenliğini korumanın YNK’nin asli görevi” olduğu vurgulanmakta.

YNK medyasında YNK’nin Politbür Üyesi Şalaw Elî Esker adına paylaşılan haberde, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) üzerine töhmet oluşturma ve bunun içinde tarihte yaşanmış olan ‘Hakkari Olayı’nın Dr. Kemal Kerkûkî’ye mal edilmeye çalışıldığı bildirildi.

YNK’li yetkilinin açıklamalarını büyük bir gurula ve belirgin harflerle manşete taşıyan YNK medyası şunları kaydetti: “Başkan Mam Celal (Celal Talabani) bize bıraktığı vasiyette, her zaman Irak’ın bütünlüğünü korumamızı istedi. Bu nedenle Kürdistanı ve partimiz korumak bizim için ne kadar önemli bir görevse, bu vasiyeti yerine getirmekte bizim için o kadar önemli bir görev ve biz bu vasiyete sahip çıkacağız.”

Siyasi gözlemcilere göre, Irak’ın birliktenliğini korumak için YNK her defasında Kürdistan Bölgesi’nin birliğine darbe vuruyor, Kürdistan Bölgesi’ni parça parça Irak’a teslim etmek için özel çaba sarf ediyor. Bunun en yakın örnekleri olarak da, 16 Ekim ihaneti ile Irak 3 yıllık bütçe yasa tasarısında Kürdistan Bölgesi’ne zarar verme yaklaşımları gösteriliyor. Özellikle YNK’nin Irak Parlamentosu Maliye Komisyonu görüşmelerinde gösterdiği ve Irak’ın birliktenliği için Kürdistan Bölgesi statüsünü zayıflatma girişimleri bu konuda en yeni, en sıcak örnek durumunda.

Diğer Haberler