Cudi Dağı yanıyor, Kürtlerin oy verdiği YSP ve HDP ise Akbelen’de nöbet eylemi yapıyor

Cudi Dağı yanıyor, Kürtlerin oy verdiği YSP ve HDP ise Akbelen'de nöbet eylemi yapıyor

Şırnak’ın Silopi ilçesi Cudi Dağı ormanlık alanında 3 gün önce başlayan yangın devam ediyor. Yerel kaynakların bildirdiğine göre bölgedeki güvenlik güçleri vatandaşların yangın alanına geçişine izin vermediği için halk yangına müdahale edemiyor.

Edinilen bilgiye göre 26 Temmuz’da gece saat 22.00 sularında Sorbitmê ve Gera Mihetê köyleri arasındaki askeri karakolun yakınında yangın çıktı.

İddiaya göre yangın güvenlik güçlerinin top atışları sonucu gerçekleşti; ancak yangını söndürmek için herhangi bir çalışma yapılmıyor. Ayrıca askerler, köylülerin yangını söndürmek üzere bölgeye geçişine izin vermiyor.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangının giderek yayıldığı bildiriliyor.

Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekilleri dün Meclis’te yangınla ilgili basın toplantısı düzenledi. Milletvekilleri, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Şırnaklı yetkilileri, yangın hakkında bilgilendirildikleri halde söndürme çalışmaları için harekete geçmemekle suçladı.

Fakat Yeşil Sol Parti’de Şırnak ve Cudi’de bir etkinlik başlatmadı. Olay da tamda Akbelen’de kesilen ağaçlara ilişkin YSP’li vekillerin oturma eylemi yaptığı döneme denk geldi.
Kürtler sosyal medya üzerinden Yeşil Sol Parti ve HDP’ye tepki göstererek, “size Kürtler oy verdi, önceliği Cudi’ye verin” dedi.

Diğer Haberler