PKK medyasının “KDP’yi protesto için kendi yaktı” dediği İrfan Kılıç için HPG’den 4 yıl sonra gelen açıklama

PKK medyasının “KDP’yi protesto için kendi yaktı" dediği irfan Kılıç için HPG’den 4 yıl sonra gelen açıklama, Leyla Güven, Açlık grevi, Mezopatmay ajansı

HPG Basın Merkezi bir açıklama yayınlayarak Kandıra Cezaevinde işkenceyle 2019’da katledilen Azad Çewlîk’i (İrfan Kılıç) andı.

3 Temmuz 2019 tarihinde Kandıra Cezaevinde hayatını kaybeden irfan Kılıç’ın hayatını kaybetmesi tartışması devam ediyor. Türk devletine göre İran kılıç intihar etti, PKK medyasına göre KDP’yi protesto için kendini yaktı aileye göre ise işkence ile katledildi, ki en doğrusu da ailenin cenaze üzerinde tespit ettiği bulgulardır.

HDP milletvekili Leyla Güven’in 7 Kasım 2018 yılında başlattığı açlık grevinde 8 kişi hayatını kaybetti. Leyla Güven ise önce serbest bırakıldı daha sonra da meclise giderek yemin etti. Açlık grevinin devam ettiği dönemde 3 Temmuz tarihinde PKK’nin Türkiye’de yayın yapan Mezopotamya Ajansı adlı sitesinden kaynağını alan bir haber yayınlandı. Haberde Kandıra Cezaevinde bir tutuklunun KDP’yi protesto için kendini yaktığı belirtildi.

Mezopotamya Ajansının kara yalanı

Mezopotamya Ajansı Kılıç’ın ölümü ile ilgili verdiği haberde Kılıç’ın dün sabah saat 09.00 sıralarında oda arkadaşları spora çıktıktan sonra yaşamına son verdiği, eylemi sırasında sloganlar atan Kılıç’ın yan koğuşun havalandırmasına not attığının ortaya çıktığını ileri sürmüştü.

Mezopotamya Ajansı ile PKK’ye yakın medya sitelerinde verilen haberlere göre Kılıç, yan koğuşa attığı notta, “İşgalci Türk devleti ve KDP ihanetini protesto ediyorum. Başur’daki canlı kalkanlara selam olsun. Yalnız değilsiniz, bir ses de Bingöl’den. Önderlik üzerindeki tecridi kınıyorum” diye yazdı.

Bu kadar ayrıntılı yazılan yalan ailenin cenazeyi teslim alması ve oğlumuz kendini yakmamış, işkence izleri var demesinden sonra ortaya çıktı. Ve Mezopotamya ajansı hiç özür dilemeden haberi sessiz sedasız sildi.

HPG’den 4 yıl sonra gelen açıklama

HPG ise daha yeni bugün bir açıklama yaparak ilk kez İrfan Kılıç’ın kendi kadroları olduğunu Kabul etti ve işkence ile öldürülmüş dedi.

HPG şu ana değin neden sessiz kaldığı ve irfan Kılıç’ı sahiplenmediği konusunda ise açıklama yapmadı.

PKK medyasının yalan haberleri

PKK medyasında ki irfan kılıç için yapılan haberin biçimi nasıl bir habercilik ahlakı ve Kürt düşmanlığı içinde olduklarını ortaya koymak açısından oldukça önemlidir.  Çünkü bir kişinin bedeni üzerinden hiçbir ahlaki ilke gözetlemeden yalan haber yapılmıştır. Ayrıca bu ölümde de çok net olmasına rağmen düşman olarak Türk devleti değil Kürt hareketleri hedef gösterilmiştir.

Diğer Haberler